You are here

Честито на ония 84% дебили ! Цената на билетчето скочи с 30%

Честито на 84% дебили вярващи, че някой ги зачита и уважава и се съобразява с хала им !

А халът на бургазлии не е за завиждане, защото дори според стъкмистиката по средна работна заплата сме едва на 8-мо място сред големите градове в страната, а се тупаме ганьовски в гърдите, че сме били трижди "най-добрият град за живеене в България" ????

Да, ама НЕ  !

Пред нас по доходи и заплати са Пловдив и Варна, но цените там са по 1 лев, др.Николов ????

Заплатите им обаче са с по 156-159 лева повече на месец, а и градовете са по-големи и маршрутите по-дълги, но йоановият възпитаник др.Драгнев си пробута докладната с подкрепата на 37 общински съветника и съпротивата на едва 4 "против" и 4 "въздържали се" ?!

Срам за бургазлии, които са гласували за тези уж общински съветници, сред които имаше и има надарени с общински имоти за жълти стотинки, които сега са първи строители на капитализма. Срам, че им плащаме заплати, за да ни изнудват с приеманите от тях местни данъци и такси ...

Защо да не е прав проф. Христов за дебилите - вижте Бургас и помислете ...

Кой ни заблуждава или се прави на ударен спрямо данните по проекта "Джаспърс" на чиято база бе разработен и т.нар. проект за интегриран градски транспорт ...

Малко ли бяха повече от 130 млн. лева за транспорта на най-голямото странджанско село, мутирало бързо в соцполис и "най-хубав град" на ГЕРБ ...

Питаме как при предвидени пътувания от 33.6 млн. пътника през 2013 г. и  средно по 2.8 млн. пътувания на месец за 56 месеца,което прави около 156 млн.лева при всички разходи на златните "Бургасдрус" не могат да се покрият едни общински кредити от 11,073,561 евро или 21 656 734 лева ?!

Лъжа ли са документите от страницата https://www.burgas.bg/uploads/ddb6783c59510209baee0f6b65649a0a.pdf по проекта "Джаспърс" ?!

Или общинските финансисти не могат да смятат ?!

 

Проектът сочи увеличаване на пътникопотока и следователно и на приходите на общинското предприятие ... Или париците от билетите за градски транспорт отиват за погасяване на други заеми или в нечие джобче и сега се налага да ни увеличават с 30% цената на билетчето ?!

Ясно ли е, че тези нови изкуствено завишени цени ще оскубят поне по 15 лв. месечно от всеки пътуващ с градски транспорт бургазлия, което прави по 180 лв. годишно ?! И ако допуснем, че поне 100 000 до 150 000 бургазлии ползват транспорта това са между 18 - 27 млн. още годишно, което би осигурило при цена от 2.58 лв./км поне 7 - 10.5 млн. км допълнително за градския транспорт, което нито вероятно ще се случва, нито парите вероятно ще влязат в "Бургасдрус", а в някое и друго джобче и ресор ...

Ако имате разсъдък проверете и ще се уверите, че такова 30% повишение не е било необходимо ...

Интересно е и кой и на какви цени доставя горивата за "Бургасдрус" и дали там също не ни баламосват ...

Много пъти в "Под лупа" сме писали за това, че липсва гражданското самосъзнание в бургазлии, че повечето са пасивни и примирени, че замърсяване на въздуха, ниското качество на живот, ниските доходи, ниското ниво на здравеопазването, високата смъртност се приемат овчедушно и непукистки от гражданите на Бургас.

Днешният казус е такъв и ще повлече крак и в повишение на местни данъци и такси, цени на таксите в синята зона, но ...

Това е щастието на онези 84% дебили, щастливи от това, че ги стрижат и доят както си искат - примирение и непукизъм ...

Спете спокойно драги !

"Под лупа"