You are here

Четиво за политически наглеци, които имат воля да ни довършат

 

Молитва за предизборната програма на ГЕРБ "Имаме воля"

Господи Всевишни, за едно те моля:

нашата нация пази от унижение

и на тия с "Имаме воля"

не давай вече управление!

Вени Г. - semkiibonbonki.blogspot.com

Volia-1

На 27 март бившите управляващи дадоха заявка за нов мандат с управленска програма, в която развиват досегашни свои идеи и със заявка, че са се поучили от грешките си.

О, Боже аман от наглеци!

Това бил пътят на истината и разума за промяна, сподели бившият редактор от габровско радио Томислав Дончев ?! Разум в милиционери ?!

„Днес чудеса няма да чуете, ние не сме чудотворци, ние сме само работещи момичета и момчета. Ние сме достатъчно силни да признаем, че не бяхме съвършени, че допуснахме грешки. Само силният може да признава грешките си“, поясни Томислав Дончев.

Volia

ГЕРБ, които ама никога не лъжат, поставят акцент върху доходите, залагат на балансиран бюджет, смятат да запазят срока на платеното майчинство, като през втората година от отглеждането на децата майките да получават поне минималната работна заплата. Предлагат и еднократна амнистия за натрупани лихви от малки и средни предприятия за минал период.

Машалла, евротурски партньори! От умрял лихви ... Унищожихте бизнеса, а сега искате някой и да ви плати за това ?!

Бойко Борисов настоявал членовете на ГЕРБ да не изкажат нито една лъжа в предизборната си програма. Това стана ясно от думите на бившия икономически министър Делян Добрев .

Те от ГЕРБ, ама никак не лъжат, както и техният вожд, за който 45% от българите смятат, че е дал оставката си, за да се спаси от батаците, в които закара България ... Аферим Борисов ефенди!

72659_583152241714720_1399641488_n

Бившият турски премиер Месут Йълмаз ще е сред гостите от чужбина на предизборната сбирка на ГЕРБ на 7 април.

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. Не е уточнено дали на психическото здраве, но и то е важна част от здравето, което Борисов и неговите граждани ни взеха чрез нищоправене и крадене на средствата от НЗОК.

На тази дата в зала "Арена Армеец", която Бойко Борисов нарече при откриването й "красавицата на София", ще е и първата публична поява на експремиера, след като си подаде оставката планирано и се покри ...

Но като говорим за лъжи, нека припомня какво писа „Под лупа“ два пъти през 2011 г. и преди година за лъжите и далаверите свързани с прословутата зала:

При подписване на договор с Главболгарстрой за строеж на спортната зала в София, през август 2009 г. премиерът Бойко Борисов заяви:

“Строежът на многофункционална спортна зала в София може да започне още утре.“

Неколкодневните разговори с шефа на компанията Симеон Пешов доведоха до поевтиняването на бъдещото съоръжение със 17 млн. лв. “Залата ще ни струва 90 милиона лева вместо договорените преди 107 – допълни премиерът. – Фирмата се съгласи да сведе печалбата си до нула, но ще спечели от реклама. Това са реалните антикризисни мерки – да осигурим на бизнеса работа, да защитим родното производство, да обезпечим финансиране и спрем контрабандата.”

Премиерът разкри, че подобен проект в европейските страни струва между 1 и 2 милиона евро за 1000 места. “Тази сума е за тренировъчните зали, а за официалните цената е още по-голяма”, допълни Иван Ценов, зам.-министър на спорта.

„Цената на спортния обект обаче няма да е за сметка на качеството. Параметрите остават непроменени. Залата на комплекс “4-ти километър” ще има 16 500 места.“

Според в.“Труд“в негова публикация от 11 август 2009 г. е посочено:“ Залата на комплекс “4-ти километър” ще има 16 500 места. “

Дали обаче това се случи две години по-късно?! Нищо от поетите ангажименти Новата спортна зала - гордостта на Борисов, май бе поредната “далавера” освен пусковия срок не бе спазено и то след „твърдото“ премиерско обещание…

6-1-177x300

Според информация, публикувана в медиите, залата „Арена Армеец“, открита на 30 юли, е с макцимален капацитет 12 хиляди седящи места за спортни събития и до 18 хиляди за концерти. (в-к „Стандарт“, 30 юли 2011 г.)

Отново според в. “Стандарт“ от 30 юли 2011 обявява цена от 108 милиона лева: „Тя (залата) бе строена година и осем месеца и струва на държавата 108 милиона лева.“, въпреки уверенията на премиера, тиражирани в медиите, че „Главболгарстрой“ ще строи залата без печалба, за 90 милиона лева…

Спомняте ли си, че в Европа за хиляда места цената е между 1 и 2 милиона евро според Иван Ценов, зам.-министър на спорта, което означава, че при 12 000 места сумата за изграждане на тази зала би трябвало да е около 12 до 24 милиона евро, които са 24 и 48 милиона лева, а на нас данъкоплат¬ците тази зала е излязла поне 2,25 ПЪТИ ПО-СКЪПО и то при обещаните 90 млн. лв.?!

Според DarikFinance.bg и публикацията му от 30.07.2011 г. научаваме тези факти:

Новата спортна зала на София глътна 118 млн. лв.

Спортната зала бе построена с инвестиция от 118 млн. лв., като дейностите по изграждането й отнеха рекордно малко време – само 18 месеца. Капацитетът й е от 12 529 седящи места, от които 3 500 са на телескопични трибуни. Така заедно с правостоящите места броят на посетителите в нея може да достигне до 19 хил. души.

Според някои изчисления инвестицията в залата няма да може да бъде изплатена в следващите 50 години дори и залата да се ползва и за концерти, освен за спорт. Името на залата е „Арена – Армеец“ София заради спонсорството, което едноименният застраховател предложи.“( Застрахователят на ТИМ-б.а.)

521909_366060293498224_781086158_nколаж: Свободен човек

Ама никак не лъже този гербер, а ?!

Борисов ще дръпне 30 минути реч пред близо 13 000 партийци от цяла България. След него на сцената ще се изяви и шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов. След това ще бъдат представени водачите на кандидат-депутатските листи за изборите на 12 май. За финал ще гръмне предизборният концерт, с който в кампанията ГЕРБ ще обикаля страната. В него участват оперното трио "Уникалните гласове", наричани "българските трима тенори". Във веселата част са още Мария Илиева, Рафи, Веселин Маринов, ансамбъл "Българе".

ГЕРБ по места осигурява автобуси, храна и пропуски на своите членове, за да не стане ситуация като тази с Доган ...

Когато говорим за програми на ГЕРБ и лъжи нека ви припомня някои опашатки:

Антикризисна програма на ПП ГЕРБ

ДА ПРЕОДОЛЕЕМ КРИЗАТА С ОБЩИ УСИЛИЯ

10 май 2009 г.

Във време, когато целият свят е изправен пред предизвикателството на финансовата и икономическа криза, България трябва да има своя отговор, в контекста на всеобщите европейски и световни усилия, как най-бързо и безболезнено да преминем по този труден път. От особена важност е да участваме по-активно в дебатите и във формулирането на европейската позиция по отношение на кризата. Защото съзнаваме, че големите проблеми днес могат да намерят правилното си решение само с общи усилия. Важно да върнем доверието у хората, да откроим ясно новите отговорности в световния финансов ред и да подчертаем, че истинската ценност е трудът, а не стремежът към бързи спекулации и необмислените рискове. Страната ни вече навлезе в криза на реалната икономика, следствие от световната финансова криза и отчасти поради икономическите политики, водени от правителствата през последните години.

Данните на БНБ за 2009 г. сочат проблеми със следните макроикономически индикатори:

Увеличаваща се безработица

Намаляващ с бързи темпове износ

Намаление на преките чуждестранни инвестиции

Тревожно високо равнище на брутния външен дълг

Значителен спад в промишленото производство

Сериозно забавяне в ръста на кредитиране

Ниска производителност

Всички тези тенденции очертават изключително рисковото състояние на българската икономика и определят като основен приоритет на краткосрочната ни политика противодействието на кризата.

Какво предлагаме ние? Бързи и гъвкави мерки, които ще запазят в същото време стратегическите цели за равитие на икономиката и в дългосрочен план.

Основната насоченост на антикризисните мерки е към:

1. Запазване и създаване на повече работни места

2.Подобряване на достъпа до финансиране

3.Ефективно използване на публичните разходи

ТРИ ЛЪЖИ: РЪСТ НА БЕЗРАБОТНИТЕ С НАД 75% ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ, НЕПОСИЛНИ ЛИХВИ ЗА БИЗНЕСА И НАСЕЛЕНИЕТО, ФИНАНСИРАНЕ ПРЕИМУЩЕСТВЕНО НА ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ГЕРБ, ПУБЛИЧНИ РАЗХОДИ ОКОЛО 2,4 МЛРД. ЛЕВА ЗА ОКОЛО 200 000 АПАРАТ ...

ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

01 юни 2009 г.

Пет приоритета на управлението

1.Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество

2.Превръщане на България в основен фактор на стабилност в региона и света, уважаван член на Европейския съюз

3.Благоденствие и просперитет за българските граждани и българската икономика

4.Подобряване на социалната сигурност. Създаване на благоприятна и здравословна среда на живот

5.Развитие на човешкия капитал на нацията за по-високо национално самочувствие.

ПЕТ ЛЪЖИ: В БЪЛГАРИЯ ПРИ УПРАВАТА НА ГЕРБ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ- ПОДСЛУШВАНЕ, ПОЛИЦЕЙЩИНА, ЗАВИСИМОСТИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА, ОГРОМНО НЕРАВНОПРАВИЕ МЕЖДУ ОЛИГАРСИ, БОГАТАШИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ И 52 % БЕДНОСТ. МОНОПОЛНО ИЗНУДВАНЕ ...

АТЕНТАТ С УБИТИ, КОНФЛИКТ С МАКЕДОНИЯ, ЕС НЕ НИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ...

ПРОСПЕРИТЕТ“ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ПАЗАРСКИТЕ ЧАНТИ КЪМ КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, ЗАМРЪЗНАЛА ИКОНОМИКА, СРИНАТА ЕНЕРГЕТИКА, МОНОПОЛИЗЪМ ...

НИКАКВА СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ – 900 000 ЗАМРЪЗЕНИ ДЕЛА, МИЛИОНИ ДОМОВИ И ДРУГИ КРАЖБИ, СТРАШНА БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ ...30% БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ, УНИЩОЖЕНО ОБРАЗОВАНИЕ ...

ЧОВЕШКИ“ БОКЛУК, А НЕ ЧОВЕШКИ КАПИТАЛ СЪЗДАДЕ ГЕРБ ...

След този кратък сравнителен анализ, има ли честни хора, хора с разум и разбиране да повярват на Бойко Борисов и неговата шайка „специалисти“, че имали воля да не лъжат и че задачата им е да ни доограбят и съсипят ... Българи, асфалт не се яде и милиционер-премиер не може да има...

Гласувайте както желаете, но помнете лъжите довели България до крах до епидемия от самоубийства...

И ако имате воля размислете върху неизвестното бъдеще на България.

Не оставяйте своя живот в ръцете им !

Екип „Под лупа“

П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.