Чичо Митко мълчи гузно за четвърти мандат, не си е изпълнил обещанията

Бургаският кмет Димитър Николов мълчи и тактично отклони въпроса дали ще се кандидатира за четвърти мандат, но кой иска да изпусне кокала ... 

В интервю за бТВ той сподели, че завижда на колегата си от Созопол Панайот Рейзи, който в началото на седмицата каза, че със сто процента сигурност ще се кандидатира за четвърти път.

„Завиждам му, защото може би си е изпълнил всички предизборни обещания. За съжаление аз имам много работа да свърша. Има заплетени казуси, включително и този с прословутата дупка в центъра (б.а. на „Тройката) и докато не ги реша, ще ми е трудно да кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат“, призна Николов. Той отклони и въпроса колко от предизборните си обещания е изпълнил, като каза, че не води подобна статистика, но до края на годината щяло да има яснота.

Ако говорим за неизпълнени обещания сред тях са тези за замърсяването на въздуха на Бургас, което е редовно, за ниските доходи и почти никакви нови работни места и за презастрояването,строителството в зелените площи, липсата на паркоместа има и много други ...

По повод презастрояването споделяме един пост на Николай Кожев 

Днес в сутрешния новинарски блог на БТВ във връзка презастрояването и строителството на мястото на зелените площи и детските площадки в Бургас се извърши поредната манипулация за очевадните проблеми на града. От големия суров материал, който беше предварително заснет, се излъчиха няколко кадъра, които нямаха нищо общо с протеста на бургаското гражданство - срещу връщането на земеделски земи в урбанизирана територия (и то на входа на Морската градина), застрояването на зелените площи и детските площадки, липсата на паркоместа и т.н. Липсваше и темата, че бургаското гражданство осъди по няколко дела в Административен съд - Бургас на първа инстанция общинската администрация за незаконно издаване на документи и разрешения за строеж за бетонното Квазимодо пред “Флора” - Бургас. Интервюто на Хекимян с управляващите звучеше като съвременен панагерик във възхвала на неофеодалния конструкт, битуващ на територията. Не беше показано и решението на Административен съд - Бургас по дело 2499/15, което обявява всички действия относно посочения строеж на общинска администрация за незаконни - вж. снимките, първа и последна страница от делото. Темата за високото строителство не беше обсъждана въобще от страна на гражданите. 
Доразвивайки и преекспонирайки удобния панагерик, милиционерско-общинските медии, редактирайки няколко пъти материала си за интервюто, представиха една “алтруистична морална проповед” в служба на индивидуалния егоизъм и в защита на управляващите.
И след поредните манипулации не трябва да се питаме “за кого бие камбаната”, тя “бие за всеки от нас”!

Време е бургазлии да се събудят и да си потърсят правата и да поискат отговорност за неизпълнените обещания ...

"Под лупа"