Чудя се защо Слави Трифонов подлага на унижение Каримански.

Ilian Vasilev

 

Чудя се защо Слави Трифонов подлага на унижение Каримански. Ясно е, че Борисов няма да му се върже, а ще използа казуса за да изтъкне колко са зле тези от ИТН и изобщо от управлението. Егото на Борисов е по-голямо от егото на Трифонов. Витоша срещу Рила.
Да отиваш на избор, при положение, че три от четирите партии на управляващата коалиция те отхвърлят е чиста проба инат. То е ясно, че някой финансово подпира кампанията на Каримански /виж кой стои зад Общинска и Инвест банка/, и като се вземат едни пари, трябва да се върви докрай.
Не разбирам и самият Каримански. С този 1 милион лева договор и негов подпис, къде изобщо е тръгнал. Цяло чудо е, че изобщо е на свобода. А пък е, значи някой е платил за това или го държи. Само с подкрепата на няколко български собственици на банки, няма как да стане. 
С тези грешни преценки на ситуацията как да му повериш съдбата на Българската Банкова Система, след като именно правилните преценки са най-важното изискуемо качество. 
И какво ще се получи - за пореден път слаб политически ход на Слави, коалиция с накърнено самочувствие заради неспособност да излъчи общи кандидати и опозиция, която гледа сеир и грее ръце на чуждия огън. Трифонов няма да отчете това като своя лична грешка, а ще се нахвърли върху партньорите си по коалиция.
Факт е, че тази коалиция наподобява България и нашата обща способност да се обединяваме като нация, но у нас няма нормално ляво. Има проруска и проевропейска част от обществото, които в условията на война в Украйна и черно бял свят няма как да стигнат до единодействие.

Фейсбук