You are here

Шефът на ДКЕВР скрил луксозен апартамент в Несебър

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев е сред висшите държавни служители с несъответствия в ежегодните декларации или уведомления, подадени през 2012 г. Това сочат данни от заключенията на Сметната палата, публикувани в електронната страница на палатата.

SEMколаж : Ивайло Ангелов

 

Ангел Семерджиев – председател на ДКЕВР не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв.м. и паркомясто с площ 17 кв.м. в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот. Както в. „Атака” писа през 2011 г. шефът на Държавната агенция за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев си е взел на лизинг луксозен лексус и къща в Несебър. Това показаха тогава данните от данъчната му декларация.

SEM-1

 

Луксозното возило на Семерджиев струва 74 200 лева, които шефът на ДКЕВР трябва да върне за 4 години. Лексусът е взет през 2010 година, след като Семерджиев вече е заел топлото място на шеф на държавния регулатор. Същата година шефът на ДКЕВР си купува и къща в Несебър. Имотът е 116 кв. метра разгъната застроена площ, като Семерджиев е платил за нея едва 35 000 лева. Проверка в сайтовете за недвижими имоти показва, че подобен имот в с. Кошарица, Несебър, струва поне 1000 евро на кв. метър. Така простите сметки показват, че за подобен имот трябва да се броят поне 100 000 евро. И двете си покупки Семерджиев твърди, че са осигурени с пари от заплатата му. Отново от заплата Ангел Семерджиев е внесъл в депозитна сметка над 230 000 лева.

 

По материали от в.“Атака“