You are here

Шефът на МВР Радев ни преметна за броя на населените места в България

Шефът на МВР Валентин Радев не спира с издънките си, откакто е седнал в началническото кресло в сградата на ул. „Шести септември”. Последната му изцепка стана по време на парламентарния контрол в петък, установи проверка на Фрог нюз.

Тогава той абдикира на сто процента от идеята във всяко населено място да има полицай. Проектът „Полицай във всяко село” беше широко рекламиран в края на кабинета „Борисов 2”. ОТ ГЕРБ пък се тупаха в гърдите, че са открили панацеята срещу селските апаши. От политическата формация се зарекоха, че по този начин ще могат да се справят с битовата престъпност. Според Валентин Радев населените места у нас били 50 000 и нямало как 52 000 служители на МВР да се пратят в тях. От данните на НСИ, обаче се вижда, че шефът на МВР е в голяма грешка. Населените места в България са 5 302, от които 527 са градове и 5 045 са села. В статистиката е отбелязано още, че в 183 населени места няма никакво население, което би облекчило съвсем работата на ченгетата. В 1 127 села пък живеят между 1 и 50 души. Не е тайна, че МВР е цар в манипулирането на статистиката. 

Валентин Радев обяви, че приоритет за него ще е диалога му със синдикатите и материално-техническата база. Дума не е отворил до този момент за борбата с престъпността. По тази причина ченгетата се смеят, че вече не работят в МВР, а в социалното министерство.

http://frognews.bg