ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ

 
****Нови 4 тома доказателства внесе прокуратурата.
****Кой е прокурорът?
Някои „детайли”
• О.з. полковника от военното разузнаване Иван Илиев и неговата съпруга Галина са се запознали в ГРУ (Главно разузнавателно управление на Русия), когато той е бил на обучение там, а тя е била служителка на тази руска секретна служба.
• Сестрата на Галина Илиева дълги години е била личната секретарка на милиардера Рем Вяхирев (вече починал), който от своя страна беше дълги години шеф на „Газпром”.
• Шефът на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров редовно е преснимал секретните доклади и анализи на службите, които са били приготвяни само в три броя: само за президента, премиера и председателя на парламента. Баща му и брат му също са били служители на Военната разведка, но както се знае, шуробаджанащината е неизкоренима у нас. (използвам русизма „разведка”, защото май тази служба при такива пробиви въобще не е „разузнаване”, а „разведка”)
Не е неясно, напротив - ясно е защо такива хора с такива обременяващи обстоятелства около тях, които нито една нормална секретна служба в света няма да допусне в състава си, са били в състава на родни секретни звена, а някои - на много отговорни позиции.
.
И малко моя информация за военния прокурор Елин Алексов, който сега решава някои от мерките за неотклонение.
Като шеф на Военно-апелативна прокуратура от него в значима степен ще зависи и съдбата на шпионския скандал в съда.
Елин Василев Алексов е роден на 17 февруари 1960 г. в гр. Горловка, СССР (сегашна Украйна, окупираната Донецка област), като съветски гражданин. (сега е български) Владее руски и испански, ползва английски и немски.
Средно образование получава в специалното художествено училище за изящни изкуства „Илия Петров” в столицата (вместо обичайното време е за цели пет !!! години - 1974-1979 г.: но така е посочено в собственоръчната му биография, приета от Висшия съдебен съвет). След това има две години военна служба и една година във военната школа във Враца.
Биографията му сочи, че получава правна квалификация на 29 години – в самото навечерие на демократичните промени. Висшето си правно образование стартира след школата във Враца - през 1983 г.
После работи като адвокат и юристконсулт в държавни горски стопанства – това в Елин Пелин, (Изпълнителна агенция по горите – вилает на ДПС).
Жена му Валерия Ванчева Тимова-Алексова е зъболекарка. В имотните му декларация е посочил влог за 16 000 лв. и това е.
Направи ми впечатление сумата за покупка през 2018 г на джип Додж Дуранго СЛТ само за ... 800 лева!!!! И банковата карта от ПИБ (Първа инвестиционна банка) за 25 000 лева. И декларания доход като едноличен търговец от съпругата зъболекарка в размер на 3300 лева годишно.
Има Три награди от главния прокурор на републиката Цацаров: 2013, 2015, 2018 г. за приноса му в дела с висока обществена значимост.
Елин Алексов беше единственият допуснат кандидат в конкурса за поста шеф на тази военна прокуратура.
 
Фейсбук