ЩЕЛИ ДА МИ ГЛАСУВАТ МАШИННО ТЕ!

Стоян Николов - Торлака

 

Когато реших да направя от България стабилна страна с европейски партньори както на Североизток, така и на юг от Балтийско море, си представях нещата по съвсем различен начин, признавам си. Не очаквах, че този народ е изграден от толкова лош човешки материал, но се оказах прекалено лековерен и си нося последствията.

Ти им даваш стотици евро средна работна заплата, правиш тангенти, магистрали, гранични укрепления, не пречиш на роднините им, които кой знае защо бягат на талази, на талази зад граница, да им изпращат пари ежемесечно и да се превърнат в най-големия инвеститор в България, а те пак недоволни. Остави другото, ето ясен признак, че не съм аз виновен, а просто българинът си е мрънкало като цяло.

Бягат, бе! Бягат! Не само, за да работят, бягат и за да си почиват, моля ви се! Та Гърция, та Турция, че по-малко бедните чак до Италия, Испания и Франция стигат. Добре, не отричам, може услугите и да са по-евтини и качествени, обслужването – по-дружелюбно, така е. Поне за Испания имам сериозни впечатления, наложи ми се да купя една къща в Каталуния след страстен романс.

Но, няма ли поне малко родолюбие у вас, бе!? Ще стиснете зъби, ще дадете 500-1000 лева отгоре и ще покажете уважението си към родното Черноморие. Родно е, не разбирате ли? От три морета ни остана само едно-едничко и вие го загърбвате! Не ви е срам!

И отгоре на всичко, точно когато получих звучен шамар заради недвижимото имущество на най-мощния си бушон и трябваше да го оставя да изгори, превръщайки се в сив кардинал, този народ, неблагодарен за всичко, което съм му дал, ревна, че съм бил отменил машинното гласуване. Представяте ли си само!?

Машинно гласуване, без Цецо да има всичките досегашни лостове да… как да се изразя по-политкоректно… да менажира изборите както досега? Ами, аз ще изгубя толкова много позиции по места, че няма да мога да упражнявам контрол върху разни кметчета на общини, градове, села и паланки, които ще заместят моите верни неофеодали. А оттук нататък става лошо. Ако загубя печели цял народ, ако спечеля – печеля само аз, както е казал класикът.

С много верни хора и малко народна пара за усвояване по места мога не само местните, а и парламентарните, европейските и интерконтиненталните избори дори да спечеля. Нали знаете Архимед какво е казал за опорната точка и достатъчно дългия лост? Е, опорните точки ги владея до съвършенство мисля, но ми трябва и лост. А машинното гласуване ще прекърши лоста. На мен лостът ми е под формата на кебапчета, фолк концерти, лозунги и мобилизиране на електората по учреждения и гета посредством мънички подаръци, демек финансови стимули.

Който иска да бутне стабилността, да си гледа работата! От Девети септември до днес не сме давали властта, а комунист знаете само как се отказва от мандраджийските сирене, кашкавал и сметана? Не стига, че за вас сме оставили суроватката, изварата и обезмасленото мляко, а вие и на това сте недоволни! Все едно бабите ви само машинно са гласували!

Не ме ядосвайте, защото дясната ми ръка вече може да е само сив кардинал, но и на тези избори ще дърпа конците зад театралните завеси! А, ако ли не гласувате правилно, отново ще подам оставка и ще се върна на бял кон за четвърто правителство и четвърти папа да ме гали по главата!

Почвам да излизам от равновесие като цица размер D от чашка размер С. И за какво ли изобщо ви строя, санирам, усвоявам, режа лентички не знам. Само едни тераси, тризонети, циментирани дюни, златни шезлонги и магистрали с авангарден асфалт на хармоника са ви в устите. И машинно гласуване. Ще го възложа на Данчо Белия хакер, та да видите и машинно, и ръчно гласуване! Неблагодарници!

https://bivol.bg/machine-vote.html