You are here

Ще изпотрошат едни милиони и ще изсекат стотина дървета за футболно игрище на спортната площадка в жк "Изгрев"

Иван Костов казваше, че България е малка и едва ли не всички са братовчеди, но ... Явно братовчедите са най-вече по линия на интересите и партийната привързаност ... Просто ШУМ НА ОРТАШКИ ПАРИ ...

 

Е, в Бургас казват, че нямало корупция ... Питайте кмета ДИМ.Николов ...

 

Несебърската "Тийм инженеринг" или ДЗЗД „Бургас тийм 2016“ е една от печелившите фирми в търг за ремонти и изграждане на спортни и детски площадки в община Бургас. Търгът бе разделен на пет позиции и е първоначално обявен преди близо година., фирмата ще усвои 14 млн. лева.

 

Заглавие на поръчката, предоставено от възлагащия орган

„Изграждане /вкл. проектиране и строителство/ на нови детски площадки и спортни комплекси и съоръжения /открити и закрити/, както и реконструкция на съществуващи такива на територията на Община Бургас по пет обособени позиции"

 

Финансирането ще е от бюджета на общината за капиталови разходи, който ще бъде одобряван всяка година от общинския съвет. Търгът е с обща прогнозна стойност почти 34 млн. лв. с ДДС, а срокът за изпълнение на проектите е 4 години.

 

 

Консорциум "Бургас Тийм 2016 г." с участници несебърската "Тийм инженеринг" и варненската "Панов" печели сред пет оферти с преднина от над 10 точки пред класирания на второ място.

 

Малко инфо за печелившата фирма

 

На 28 октомври 2016 г. ММС решава да проведе процедура по пряко договаряне, като кани единствено регистрираната в Несебър "Тийм инженеринг", която беше скоростно избрана от спортното министерство за ремонт на варненския стадион "Тича" в пряко договаряне, приключило само за 4 дни, след като първоначално определената след търг фирма мистериозно се отказа от поръчката. Стойността на ремонта беше 1 млн. лв.

 

Предложената цена е 833 284.65 лв. без ДДС, или с 48.68 лева под прогнозната стойност. На следващия ден (1 ноември) фирмата е класирана експресно на първо място от комисията и се преминава към подписването на договор. В официалното решение на комисията тя вече фигурира като ДЗЗД "Тийм инженеринг 2016", което значи, че поканената фирма нaбързо e влязла в обединение за проекта.

 

Интересно е, че след като е поканена от министерството, компанията набързо влиза в консорциум за проекта с фирма на председателя на Камарата на строителите в България Светослав Глосов. Така всъщност обединението получава едномилионната поръчка за 4 дни, два от които почивни. Дали е случайно ?!

 

По онова време министър на спорта във втория кабинет на Бойко Борисов е Красен Кралев, който бе избран за депутат в 43 Народно събрание от гражданската квота на ГЕРБ, а на 7 ноември 2014 г., Кралев става министър на младежта и спорта на България.

 

На въпрос от медия дали поръчката е нагласена, отговорът на подчинената на Кралев Христина Грозева е: "Предвид факта, че първоначално обявените условия на поръчката в публичното състезание не са променени в последвалата процедура по пряко договаряне, считам че въпросът губи смисъл".

 

Изпълнителят на поръчка от ММС е избран, след като към него е изпратена покана за участие в процедура по пряко договаряне за възлагане на обществена поръчка, обявена на 28 октомври. До тази процедура се стигна, след като бе прекратена поръчката, обявена още през август.

 

Решението от 1-ви ноември за избор е за ДЗЗД „Тийм инженеринг" 2016, в което влизат „Тийм инженеринг" ЕООД и „БИАД-С" ЕООД, дружеството бързо се съгласява с предложения проект за договор. Дава ценова оферта от 833 хил. лева, колкото е и таванът на поръчката.

 

На 15 февруари 2017 г. договор за 14 млн. лв. с ДДС е спечелен от уважената индивидуално през 2016 г. фирма от ексминистър Кралев и изключението става правило и в общината на зам.-председателя на ГЕРБ ДИМ.Николов ...

 

Както се казва в ГЕРБ всички са братчеди по партийна линия и по интереси и защо да не се подкрепят, нали ...

Едни около 50-70 дървета бяха отсечени през март 2018 г. в жк "Изгрев" в района на спортната площадка, защото нашите общинари възложиха на фирмата - отличничка да разшири едно футболно игрище като за това унищожи част от дадените преди 8 години над 2 млн. лева и съществуващите три футболни игрища и площадката с фитнес уреди, а както знаем размерите на едно нормално футболно игрище никак не са малки и периметъра му ще надхвърли сегашните граници на спортната прощадка и на север и на юг, както и на запад ...

Световната футболна централа (ФИФА) през 2008 г. прие предложение за уеднаквяване на всички футболни терени на всички нови стадиони по целия свят.

Седемчленната Международна комисия на ФИФА, която единствена има право да променя футболните закони, прие закон за стандартизирането на размера на терените на 105 метра дължина и 68 метра широчина.

В БГ територията размерите на футболно игрище се смятаха 100 на 50 метра, но ....

 

За да стане нормално по стандартите това футболно игрище ще трябва да се изсекат още над сто дървета от север и още от юг и това при млади дървета на възраст до 35 години и в най-добрия град за редовно замърсяване-Бургас ...

Друг проблем е шума на футболисти и запалянковци при футболните срещи и тренировки, което хората от околните блокове едва ли са съгласни да изтърпяват, а това се случваше редовно при предишните мачове и турнири, които разбира се бяха често като мероприятия на ГЕРБ-Бургас ...

Щедрият чичо Митко с милионите ще напълни пак джобчетата на познати изпълнители, без много да се интересува за обществено мнение, за отсечени дървета и други досадни подробности ...

А овчедушните граждани ще проблейват хвалебствено без дори да си спомнят, че два градски стадиона така бяха разсипани и занемарени, а на единият от тях се очаква строителство от едни приятели на руснаците и чичо ви Митко, но това е в "светлото" бъдеще ...

Кучетата си лаят, а керванът с парите си върви през обществена поръчка към друга и т.н.

"Под лупа"