Юнкер: Румъния трябва да стане член на Шенгенското пространство възможно най-скоро, а България ?!

За България в речта му дори не стана дума
 Механизмът за сътрудничество и проверка (МСП) е добре замислен и не трябва да бъдат въвеждани нови критерии и изисквания, освен вече съществуващите, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в четвъртък в пленарното заседание на парламента в Букурещ, като добави, че Румъния заслужава мястото си в Европейския съюз и в Шенгенското пространство, предава Agespres.
Според председателя на ЕК през последните 10 години Румъния "е положила значителни усилия" за реформата на съдебната система и в борбата с корупцията, уточнявайки, че приключването на МСП не трябва да означава "прекратяване или оттегляне на реформите".
Люксембургският политик отбеляза, че Румъния трябва да стане член на Шенгенското пространство възможно най-скоро, тъй като нейното място в него е "заслужено". За България в речта му дори не стана дума.
Явно прегръдките и потупванията по рамото не могат да ни вкарат в Шенген, а съдебна реформа и борба с корупцията както в Румъния, която според Борисов сме задминали, ама на заден ход и в обратна посока ...
Объкал си се, пич ...
 
"Под лупа" по faktor.bg