Язовир "Доганов камък" източен заради дупки

колаж : "Под лупа"

Когато философ и господар на порциите прави хидропроекти

Източиха язовир „Цанков камък“ почти до дъно заради подводни отвори, които предстои да бъдат облицовани. Това обявиха от Националната електрическа компания, цитирани от Plamak.bg.

“В чашата на язовир „Цанков камък“ се включва част от коритото на река Грашня. Коритото на реката е много карстов район, има наличие на ронливи скали, от което се получават подводни отвори, което води до загуби на водни количества.

По време на ремонтните дейности трябва да се поддържа много ниско ниво на язовира, за да се изпълнят строителните работи по облицовката на отворите.

Основната задача ще е да се направи облицовка на коритото на река Гашня, но заедно с това е се направи текущ ремонт и на Хидрогенератор №1 – до 21 юли 2017 г., и на Хидрогенератор №2 – от 24 юли до 18 август, във ВЕЦ „Цанков камък“.

От НЕК посочват, че ремонтът е съгласуван с Електроенергийния системен оператор още през октомври миналата година.

Завиряването ще започне на 1 септември.

От НЕК са категорични, че се очакват минимални загуби откъм производството на електрическа енергия, тъй като ВЕЦ „Цанков камък“ е част от каскада „Въча“. Водата, изпусната от освновен изпускател на язовира, ще бъде енергийно преработена от ПАВЕЦ „Орфей“, ВЕЦ „Кричим“, ВЕЦ „Въча 1“ и ВЕЦ „Въча 2“.

Въпросът сега би трябвало да бъде дали е бил адекватен хонорарът на Сокол ага ?! И още, защо съдебната ни система е такава скапана ?!!

"Най-добрата" съдебна система преди време отсече, че : Няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков камък" на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това гласеше решението на петчленен състав на Върховния административен съд, който бе сезиран с доклад на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Ако не помните, то Ахмед Доган бе сключил 4 договора за поръчка с Институтa по строителство и минно дело с предмет, свързан с хидрогеоложки проучвания на обектите: проект „Тунджа", каскада „Доспат-Въча", Баташки водносилов път и хидроенергийна каскада „Горна Арда", за което е получил общо сумата от 1 955 830 лева?!

Може пък и още някой многомилионен договор да сключат с Доган, че да им каже как да запушат дупките от собствената си некомпетентност и глупост ... 

Не е луд оня, който яде баницата ...

 

От ГЕРБ се заиграха по техен план може би осигуряващ пътя на Пеевчанина и проектът "Цанков камък" отива при Цацаров.

ГЕРБ ще сезира обвинител № 1, обяви народният представител Александър Ненков във Варна. 

Причината за сезирането на прокуратурата е, че само седем години след приключване на проекта вече са налице дефекти, които налагат държавата да заделя пари за ремонти, допълни зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, цитиран от БТА. Хахахаха - прозрачно, много прозрачно ...

"Под лупа" по offnews.bg