“Господари на ефира”: Тръгнахме си заради цензурата на бтв!

“Господари на ефира”: Тръгнахме си заради цензурата на бтв! Продуцентите на предававането били притискани да не излъчват репортажи по дадени теми

Истината е много проста - в последните 6-7 месеца бтв започна да налага цензура върху предаването “Господари на ефира”. Имало е натиск един или друг репортаж да не бъде излъчван”.

Това заяви на пресконференция днес съсобственикът на “Глобал филмс” ООД Маги Халваджиян.

Фирмата е продуцент на предаванията “Господари на ефира” и “Пълна лудница”, които миналата седмица паднаха от програмната схема на бтв. На срещата с медиите присъстваха и водещите на “Господари на ефира” и актьорите от “Пълна лудница”.  Към тях се присъединиха и продуцентите Евтим Милошев и Димитър Митовски от сдружението на продуцентите.

Маги Халваджиян допълни, че никога не е допускал и няма да допусне някой да му казва какво може и какво не може да излъчва или разследва. След това обясни, че до момента не е позволявал да бъде притискан или пък да бъде използван за маша на нечии политически и икономически интереси.

"Хората искат да имат договор с бтв, а ние си го скъсахме. Има едно нещо, което ни е водило винаги напред и да се чувстваме свободни хора. Ние не сме от хората, които мълчат", каза още Маги Халваджиян.

БЛИЦ