“КЬОРФИШЕЦИТЕ” НА КМЕТА

“КЬОРФИШЕЦИТЕ” НА КМЕТАИзвадки от пряко предаване от Бургас на ТВ7

 

Георги Иванов: Бургаската община си отглежда ромчета по ромските квартали, които не плащат данъци, такса-смет, за разлика от бургазлии,които издържаме и гледаме ромите, и плащаме данъци на бургаската община, а кметът и ръководството ги обгрижват, за да могат евентуално да ги ползват на изборите.

...

Г. Иванов: В бургаската община от 16 години работят едни и същи фирми- на бившия кмет Йоан Костадинов, софийски, депесарски, ямболски, старозагорски, но не и бургаски.

Димитър Николов: Имам въпрос – по кой закон г-н Иванов ще направи само бургаски фирми да работят? Това е изключително нарушение на закона. Затова прокуратурата ще го подгони на втория ден.

“КЬОРФИШЕЦИТЕ” НА КМЕТАГ. Иванов: Това са парите на бургазлии и не за първи път нагласят обществените поръчки така, че да ги печелят само техните хора. 16 години едни и същи фирми, други фирми няма ли?!

....

Николай Бареков: Каква е тази протекционистична политика, която трябва да води общината, че само бургаски фирми да печелят проекти?

Г. Иванов: Не, не трябва да са само бургаски, но условията в конкурса са такива, че се гледа синевата в очите и джобът на кандидата за поръчка. Това е истината.

...

Г. Иванов: Бургаската община изхарчи половин милиард на бургазлии данъци, половин милиард европейски средства и 70 милиона кредити, къде потънаха те?

Д. Николов: Към днешна дата кредитите на община Бургас са 21 милиона лева. Всичко това е популизъм.

...

Г. Иванов: Само да ви кажа, защо кметът купи турски плочки за бургазлии, а италиански за вкъщи?

Д. Николов: Защото такива са правилата в България и ЕС. Ако иска г-н Иванов, ако стане кмет, да изкърти всички плочки в Бургас, да затвори басейните, да събори спортните зали, които аз съм построил, да събори детските градини...ако иска.

Г. Иванов: Европейските пари се харчат за европейски продукти, а не за турски! Това е европейското изискване.

...

Д. Николов: Ако не ми завързват ръцете и ми дадат възможност да направя индустриалната зона, там ще има минимум 2 000 работни места.

Г. Иванов: Аз се опасявам, че ако му отвържем ръцете на г-н кмета, ще ни олекнат и ще ни се изпразнят джобовете. 40 години ни стигат обещанията на БСП и 4 години ни стигат обещанията на ГЕРБ, време е да си ходят!

Д. Николов: Колкото и да има амбиции, винаги ще се намира някой, който да пречи.

Н. Бареков: Георги Иванов за вас е прът в колелото, така ли да разбирам?

Д. Николов: Да

Н. Бареков: Г-н Иванов, вие сте прът в колелото, разбрахте ли?

Г. Иванов: Ще му преча винаги, докато в тази община се краде, това е факт!

...

Н. Бареков: Само в България може да има човек (сочи Павел Маринов), който взима 600лв. заплата, а управлява 1 милиард... Е как няма да се краде в тази държава, как няма да се краде наистина...

...

Зрителка: Казвам се Милена Димова, председател съм на организацията „Клуб на майките в Бургас”. Радвам се, че мога един път на глас, пред всички граждани на Бургас да попитам бургаския кмет, г-н Николов, как не Ви е срам Вие да говорите всички тези лъжи пред хората, при положение, че изгонихте майките от залата си и ни нарекохте социални паразити?! Това ми е въпросът, г-н Николов, как не Ви е срам?! Отговорете ми!

Д. Николов: Не можах да чуя въпроса.

Н. Бареков: Ина, моля те формулирай въпроса ти, ти, ти. Не давай на дамата – много емоционална.

Ина: За отношението на кмета към младите майки, това е въпросът.

Д. Николов: Бяха ремонтирани 14 детски градини, продължават да се ремонтират нови детски градини; изградиха се 4 нови детски градини. В момента строим най-модерната детска градина в „Меден рудник”; изграждаме чисто нова детска млечна кухня... и т.н.

 

б.а.: Кметът явно с премръзнали от страх крака се беше погрижил Георги Иванов и В. Стойновски да не участват в sms-гласуването за кмет.

 

“КЬОРФИШЕЦИТЕ” НА КМЕТАБележка на редакцията: гледам и не вярвам на очите си, слушам и не вярвам на ушите си.... каква наглост, какво дебелоочие и цинизъм... кметът дори не се посвени да се направи на глух.... а отговаря в стил „Жан Виденов“– от 90-те години... ти го питаш за едно, а той ти говори за „времето“... ужас! В  крайна сметка  90% от отговорите на кмета бяха в стил  „РАХАТ ЛОКУМ“... Еееее, ама писна ми да ни прави на балъци, да ни дере с данъци и такси. Циганите да са под крилото му, а ние на мушката.... Баста, върви си при комунягите в Москва... там, където си създаден...

Георги Иванов

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.