”Достойно ест" или нещо друго ?!

Да ме извиняват вярващите, но ...

Фраза или заглавие на молитва, но в нашият случай хипотеза с обратни твърдения ...

Бивш заместник и екоминистър ,председател на парламентарната комисия по околна среда в 44-ото Народно събрание Ивелина Василева събра най-много номинации на общинската структура на ГЕРБ - Бургас за предстоящия евровот ...

Надявахме се чичо Митко да оглави евролистата, но пуст кокал и четвърти мандат не се пуска или пък не му разрешават да го пусне ...

Както и да е припомняме една история разказана във в. "Галерия"през май 2013 г. със заглавие: "НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! БИСТРИШКИ ТИГЪР ПЕЧЕЛИ ПОРЪЧКА ЗА 35 МЛН. ЛВ."

снимки: "Галерия"

Бистришките тигри на Бойко Борисов печелят не само на футболния терен, но и в бизнеса, сочи проверка на „Галерия”. Експремиерът е особено благосклонен към съотборниците си, с които рита футбол, както сам обича да се изразява. Докато управляваше държавата, това бе едно от основните му занимания. Покрай страстите на Борисов някои от играчите на „Витоша” (Бистрица) се замогват и са приказно богати. Обикновено заверата става в съблекалнята, под душа, в тоалетната или на бира след мач.

Последният удар на бистришки тигър е спечелената процедура за водния цикъл в Сопот, който е на стойност 35 милиона лева. Обединението „Сопот Конструкшън Груп” грабва поръчката след натиск от бившия министър-председател. В консорциума, който ще строи, най-голям дял има фирмата „Интерпром”, в която е небезизвестният играещ президент на „Витоша” (Бистрица) Сергей Ташков-Бейката.

Beikata

 

Прелюбопитна е предисторията на успеха на консорциума на Бейката. Бойко Борисов се обажда и заповядва на бившия заместник-министър на екологията Ивелина Василева „да направи нещо там в Сопот за Бейката”. Василева свършва работа и е наградена да оглави листата на ГЕРБ за Бургас.

ivelina-vasileva-15-06

Ивелина Василева - водач на листата на ГЕРБ в 2 МИР Бургас и бивш зам.-министър на МОСВ по онова време - снимка "Под лупа"

Кметът на Сопот Веселин Личев се оплакал пред местни фирми, че нищо не може да направи.

Вдигнал съм ръце, щом и футболисти искат да печелят поръчки”, заявил Личев. Той бил принуден от бившите управляващи да отложи конкурса с 1 месец, за да може Бейката да участва в надпреварата и да я спечели.

Случаят е типичен за управлението на ГЕРБ, което на практика е многохиляден сериал, показващ как се търгува с влияние. Бойко Борисов неведнъж е уличаван, включително и със записи, за подобна търговия.

...

Бейката и Бойко, изглежда, са си много близки. За това говори щедрият подарък – часовник за около 20 хил. евро, който Борисов прави на Бейката за негов рожден ден. Като се има предвид, че бившият премиер е пословичен със своята стиснатост, жестът е красноречив.

 

Александър СИМЕОНОВ

Галерия“ - https://galleryweekly.wordpress.com/2013/05/08/%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BD...

Е, достойно ест или нещо друго ?!

 

„Това е отборът, който ще реализира големите проекти за Бургас и региона“, каза кметът Димитър Николов, посочвайки зад себе си листата на ГЕРБ за 02 МИР през 2017 г.

То пък един отбор и един водач, ама нейсе ...

Водач Ивелина Василева – бивш министър на МОСВ, направил почти НИЩО за недопускане на наднорменото замърсяване на въздуха в Бургас ?! Една глоба на „Лукойл“ ...

А морският сарай на Ахмед Доган край Бургас, който по документи е водна спортна база, бе построен с разрешение от Екоминистерството начело с Водача.

Ориенталският палат бе изграден в защитена зона в нарушение на европейска директива, а министър Ивелина Василева отказа да ревизира решенията на предшествениците си. Тя дори се опита да неглижира скандала, като заяви пред камерата на телевизия СКАТ:„О, трудно ми е да ви кажа“.

Министерството на околната среда и водите проспа момента в угода на един известен политик от прехода. То дори е било нещо като съюзник на Ахмед Доган при строежа на сарай ...

Нос Чукалята, където е морският сарай в сърцето на Бургаския залив, попада в защитена зона. Тя е одобрена окончателно с решение на Министерския съвет от 2007 г. Зоната дори е по европейска директива за опазване на птиците и строителството е уж строго забранено, но местното подразделение на екоминистерството – РИОСВ някак наивно не е разпоредило екооценка, с която реално е щяло да се защитят националните интереси. 

Може би в поведението на министър Василева няма нищо случайно. Преди да стане министър, тя бе заместник на кмета Николов, който пък се прочу във времето с експресното издаване на строеж на това място.

Е, достойно ест или ...

"Под лупа"