You are here

„Дупката“ във Варна е отражение на икономическата коалиция ГЕРБ – БСП

Йордан Иванов

 

„Дупката“ във Варна е отражение на икономическата коалиция ГЕРБ – БСП. Трябва да се противопоставим на тази откровена злоупотреба, защото след това ни чака същата измама и с панаира в Пловдив.

Комунистите от ГЕРБ дадоха на община Варна 43 млн. лв., за да може тя да ги даде на червените комунисти от БСП. Но скандалът не се изчерпва до тук. Имаме три важни момента в цялата далавера:

1. 15 000 лв. за кв.м. е цена, която е престъпно висока от гледището на следните две обстоятелства: 
- Икономическата реалност безспорно показва, че на свободния пазар тази цена не може да бъде защитена и не съществува изповядана сделка в такъв размер на квадратен метър; 
- Когато е регистрирано дружеството, от което ще се изкупи въпросният парцел, капиталът му е бил 29 млн. лв., като само 7.2 млн. лв. от тях са стойността на дупката. По-просто казано, дупката преди години, когато е създавано дружеството, е струвала 7.2 млн., а днес, според министерски съвет и общината, струва 43 млн. лв. 
2. Държавата, в лицето на община Варна, влиза в съдружие с един червен олигарх, като по-късно през годините умишлено проспива неколкократното вдигане на капитала, чрез което общината се самоотстранява като акционер. И сега изведнъж общината решава, че трябва да закупи този имот за басноловно голяма сума. 
3. Икономическата коалиция ГЕРБ – БСП. Имаме редица пример пред нас за близостта между ГЕРБ и БСП. От една страна това са важните национални реформи – правосъдие, администрация и публични финанси, където ГЕРБ и БСП са еднакво мълчаливи. От друга страна това е откровената заигравка между Борисов и Гергов с пловдивския панаир и дупката.

Ненаситните олигарси методично разграбват най-ценното, което имаме, а едни безгръбначни политици съдействат безпогрешно.

www.facebook.com/yordanivanovcom