„Жената в лилаво“, която е заподозряна за отвличането на Мадлин Маккан, е открита в България от Скотланд Ярд

Детективи от Скотланд Ярд, разследващи изчезването на Мадлин Маккан, са открили „жената в лилаво“ в България. Това съобщи испанската телевизия Куатро. Няколко свидетели твърдят, че са я виждали около къщата, от която е изчезнала малката Мади през 2007 г.

 

От Скотланд Ярд, които разследват изчезването на малката Маделин Маккан, казват, че имат гореща следа в случая „Маккан“. Според полицейски източници, цитирани от испанската медия, жената, която е видяна около къщата, когато малката Меди е била отвлечена преди 10 години, е открита в България. Тя се казва Луиза Тодорова.

Полицаите смятат, че заподозряната българка и живяла в Прая да Луз с партньора си, мъж от немски или източноевропейски произход (смята се, че вече е мъртвец) по време на изчезването на Мадлин Маккан. Смята се също така, че полицията има известни сведения за неговата дейност приживе.

През последните шест месеца детективи са обикаляли тайно из цяла Европа, опитвайки се да открият следи от мистериозната българка. В началото те били четирима, а в пика на разследването броя им се увеличи до 31.

Около 8 вечерта на 3 май 2007 г. британската гражданка Джени Мурат, живееща в португалското крайбрежно градче Прая да Луз, забелязва жена, която се взира упорито в жилищна сграда, която е известна като комплекс за британски семейства, пише Дейли мейл.

„Видях жената да стои на края на улицата,“ разказва г-жа Мурат. „Тя привлече вниманието ми, защото носеше ярко лилави дрехи. Стори ми се странно.“ По някое време през следващите два часа 3-годишната Мадлин Маккан изчезва от апартамента в същия блок, докато родителите й вечерят с приятели наблизо.

http://bulgaros.ovh