Свързан ли е Осама от Бургас с ДПС ?!

Osama-Bashir

Случайно или не говорителят на „Сирийската свободна армия“ Осама Башир е чест гост и си е като у дома в офиса на една бургаска фирма за дограма, за която преди време писахме, че има нещо общо с ДПС и Доган и тук възниква въпроса- дали има връзки между сириеца Осама и ДПС ?!!

Осама 014Осама 011

Дали връзката между твърде свободния прием на всякакви емигранти на българска територия и тезите на ДПС за свободен прием както се изрази ген. Атанас Атанасов не е само просто случайност …

bscap0243

bscap0248

„Правителството разкрачено между ДПС и „Атака”
България с мълчаливо съгласие да приема емигрантския поток
btvnews.bg

„Това правителство няма шанс да реши проблема с емигрантската вълна, защото е разкрачено между ДПС и „Атака”. От едната страна, то не може да проведе преговори с Турция, защото „Атака” ще се оттегли. От друга – ДПС настоява правителството да приема тези хора и затова ги прекарват през козите пътеки”. Това заяви в „Тази сутрин” бившият шеф на Национална служба „Сигурност” ген. Атанас Атанасов в коментар на кризата, която породи потокът от бежанци от Сирия, покрай който в страната влизат и много политически имигранти.“

Преди повече от година атакистите поддържаха своето виждане по проблемите с евентуалните тогава бежанци от Сирия, което не се е променило нито на йота, но някои им се стори, че те заемат уж нова позиция по въпроса, за да си вдигнат рейтинга, но това не е така …

Сирийските “бежанци” – в Катар и Саудитска Арабия!

vestnikataka.bg -23.10.2012 г.

Младенов, колко ти плаща тази ислямска шушумига?

Легитимният бизнес на сириеца Осама Башир е търговия с дрехи втора употреба. Живее в Бургас и твърди, че е дошъл в България като политически емигрант през 80-те години.
Само че през 80-те години единствените политичекси емигранти, които бягаха от Сирия, бяха ислямистите, подгонени от президента Хафез Асад. И престъпниците, естествено. Кое от двете е Осама Башир, не е ясно (А може би и двете?).
Днес той е разхождан като мечка из казионните медии да обяснява какви „демократи“ са сирийските бунтовници и особено „Сирийската свободна армия“.
На 21 септември ислямистът направи още една крачка. „Българското правителство трябва да помисли за сирийските бежанци, защото иде зима“, заяви нагло шушумигата, на която България така безкритично е предоставила убежище и сносен живот. Репортерката не попита откъде накъде българското правителство, а не турското, катарското или саудитското трябва да се грижат за „бежанците’. Нито защо не отидат в Катар и Саудитска Арабия да прекарат зимата, там е топло и при това ще бъдат сред свои. Но и това не е всичко.
„От името на Свободната сирийска армия“ Осама Башир поиска от външния министър Николай Младенов да осигури „единен лагер за сирийските бежанци в обезлюдените села на Странджа“. Не бивало да се пръскат из страната, трябвало да бъда компактна група и непременно до границата с Турция.
Очевидно е, че изявлението му е било предварително съгласувано с Николай Младенов – същият, който загуби сън и апетит от грижа за сирийските бунтовници. Че даже им спретна тайна среща в Правец, за да ги запознае с някой-друг агент на МОСАД и МИТ.
Но не само Младенов работи за Ал Каида в Сирия.
На конгреса на ердогановата партия (29-30 септември) в Турция вътрешният министър Цветанов обеща да свали охраната на държавните граници на България и да я замени с „българо-турски екипи“. За първи път в българската история турци ще пазят границата ни! Тоест, ще получат възможност да вкарват колкото „бежанци“ си поискат.“

Случайно или не говорителят на „Сирийската свободна армия“ Осама Башир е чест гост и си е като у дома в офиса на една фирма за дограма, за която преди време писахме, че има нещо общо с ДПС и Доган и тук възниква въпроса- дали има връзки между сириеца Осама и ДПС ?!!

Нека Ви запозная с вече известна, но пиперлива информация за едни фирми и един офис в Бургас, в който чест гост е един сириец, който има само бизнес за дрехи втора употреба …

Пламен Дешков е един от най-маститите бизнесмени във Велико Търново, притежател на яхта и безчет недвижими имоти. Поредният му проект включва търговски център и огромен паркинг на няколко нива във Велико Търново, който той ще строи с вдовицата на убития Емил Кюлев.
Пипалата на октопода се оформят преди 12 години, когато трима приятели от казармата решили да се пробват в съвместен бизнес, свързан със строителството. Пламен Дешков е от Велико Търново, а Стойчо Стоев и Станимир Георгиев са от Бургас. Фирмата им пък се казва „Спектър“ ООД.  Създадена през 1998 г, тя започва същинския си възход малко след 2002 г., тъй като улучва празната ниша – строителството край курорта Слънчев бряг е в разгара си.
През 2004-та година и през 2006 г. около „Спектър” ООД започва да се шуми неприятно. НСБОП нахлува в бетоновия възел и установява, че бетонът е контрабанден и внесен от Турция. Той е забъркан в основите на десетки хотели по Черноморието, пише тогава вестник „Стандарт”. “Става дума за най-крупните и популярни обекти в Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър, включително и известни фигури от политическия елит, които притежават имоти по морето”, коментират от МВР пред вестника.
Стоката влизала през две фирми – “Сим мар ко” и “Спектър”.  Първата се занимавала изцяло с оформянето на митническите документи. Тя е собственост на вече бившата съпруга на шефа на бургаската митница в средата на 90-те години Симеон Симеонов – Красимира, която по-късно за кратко била близка с известния в митническите среди Николай Методиев-Пилето.
Камионите стоварвали цимента в два бетонови възела в Поморие и Тънково. Първият работел изцяло незаконно и нямал нито едно разрешително за функциониране.
Благодарение на ниските цени фирмите “Спектър”, в която основно действащо лице и е 39-годишният Станимир Георгиев с 97,4 на сто от акциите, и “Алас спектър”, в която мъжът е съдружник с австриеца Хорст Винерс, са успели да завладеят над 40 на сто от пазара в района. Според запознати в бизнеса с бетон през първата половина на 1994 година Станимир Георгиев е стигнал пазарен дял от 60-70 на сто в продажбите на цимент. Станимир Георгиев развивал бетоновите възли с двама свои близки приятели – Стойчо Стоев и Пламен Дешков, четем още във вестника.
След ударите на полицията обаче дейността на „Спектър“ е компрометирана. Групата от приятели също се разбива – Станимир Георгиев се оттегля от общия бизнес с Дешков и Стоев.  Двамата регистрират нова строителна фирма – „Приста корект“ ООД и така започват на чисто. За да няма директна връзка със „Спектър“, първоначално „Приста корект“ е вписана като еднолично ООД, а като собственик на капитала в търговския регистър присъства името на Цветан Стоилов от Русе. Чрез друга фирма –  „Самора“ АД двамата държат сто процента от капитала на още едно дружество – „Радине Транс“ ЕООД.

Освен поръчките с община Бургас, основната дейност на Дешков е свързана според медии от Велико Търново с най-големия бетонов възел. Той стои и зад огромния комплекс „Скай център”, който се изгражда по онова време в момента на мястото на „Балканбанк” в центъра на В. Търново. Изграждането на този комплекс щял да струва 7 млн. евро, посочва вестник „Янтра днес”, който цитира самия Дешков. Парцелът бил на община Велико Търново, която го продала на търг.

871

Преди време сините идеи на един бургаски зам.-кмет и една госпожица се бяха срещнали със сините прозрачни вълни на Бяло море, където според вътрешна информация на създателите на клипа от „СКАТ“ те отмаряли на яхтата „Самора“ на фирмата „Самора холдинг“ АД, която по това време е със  седалище и офис на бургаски адрес в ж.к.Изгрев“, бл.28 А, партер и се управлявала от съвет на директорите в състав: Пламен Кирилов Дешков-председател  и Стойчо Петров Стоев и Златина Ненчева Кирилова. Сега тяхното седалище е в ж.к. „Славейков“ зад Второ РПУ на МВР.

На същата яхта е отмарял и Ахмед Доган … Нещата едва ли са случайни …

Ако не сте запознати с историята на това дружество, ще ви припомня, че фирмите „Приста Корект“ и „Радине-транс“са еднолична собственост на „Самора“ и са сред печелившите фирми на обществени поръчки с възложител община Бургас за общо 3 400 000 лв. и това дали случайно или не се случва след успешното отмаряне на тяхната яхта „Самора“.

„Специалният търг” за „правилните фирми” по чл. 69а, ал.3 от ЗОП (Закона за обществените поръчки) от януари 2010 г. с предмет: „Изпълнение на строителни и монтажни работи” за цели 6 училища и една детска градина в Бургас се печели в ЛОТ 1 от фирма за PVC-дограма, която е представител на известната „Вайс профил” на брата на бившата депутатка от ДПС г-жа Фатме Иляз. Оказа се, че другият „печеливш” участник е с тесни връзки отново с ДПС и сред строителите се говори, че Доган ефенди стоял зад една от свързаните с нея фирма „Спектър”, преименувана на „Алас България”и печелившия бизнес с вноса на некачествен цимент от Турция. Над 35 хил. тона турски цимент са влезли през ГКПП- М. Търново и са усвоени в бетоните излети в Слънчев бряг. Една от метаморфозите на тази фирма е „правилно” избрана да стопанисва депо за строителни отпадъци в община Бургас, услужливо натъкмена от най-известното синьо пипало на бургаското октоподче. Да не мислите, че е безплатно или заради приятелска дружба. Не, не е…

Вероятно е за парички и то за доста. Всичко сработва на принципа, ти на мене строителен надзор, а аз на вас обекти и поръчки по търгове. Та такива неща се случват при връзки с партията – хранилница ДПС.

Осама 022

Нещо повече – собственикът и управител на „правилната” фирма „Булпласт БГ” ЕООД е свързано лице и съсобственик с брата на г-жа Иляз, Хюсеин Кулов в общата им фирма „ЕКОБЕТОН СТАНДАРТ” ООД, където има съсобственост на дял от 33.33 %.

Тази фирма е регистрирана на култовия за фирмите на бизнесмена от с.Рупча, г-н Хюсеин Кулов адрес в София, район Надежда, ул.”Илиянско шосе” №8. Там е и седалището на преуспялата фирма „Вайс профил” ООД.  Съвсем „случайно” съвпадение на интересите!!!

Ето какви случайни връзки изплуват от разни източници във връзка с т. нар. бежанци и с този сирийски учител Осама Башир, който ако се вгледате как крачи по бургаските улици все едно че марширува едва ли ще го оприличите на такъв, но станаха много вероятностите в тази теория на конспирацията …

Осама 010„Под лупа“

П.П. Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуално допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.

VN:F [1.9.17_1161]
Рейтинг: 5.0/5 (2 гласа )
Свързан ли е Осама от Бургас с ДПС ?!, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Напишете коментар за:
"Свързан ли е Осама от Бургас с ДПС ?!"
Реклама
Имоти в Бургас

Oще по темата:


 • Турция поиска още 20 млрд. долара заради сирийските бежанци
 • В. Чуков: Още не ни е отминала първата бежанска вълна
 • България дава 5,9 млн. евро на Турция, за да спира бежанците
 • Маскирани нападат мигранти в Стокхолм
 • Мигранти към продавач в Subway София- Сменяй ръкавиците, пипал си свинско!
 • Освобождението на Бургас от турското робство и неприятната истина за повратливите общински слуги
 • Линейка не може да достигне до блок в „Изгрев“ заради строеж
 • Водата в Бургас става „животворна“ след предстоящо поскъпване с около 14.5%
 • Пускат влак от Бургас до Слънчев бряг
 • Отмъщение за аптекарския или петролния бизнес на Марешки
 • Роден сайт продава фереджета за 9 лева
 • Не е ли време за оставка, г-н Борисов?
 • Комунизъм – Началото на края. Спомени от времето на Великия учител на Бойко Борисов – Тодор Живков.
 • Разпитват преродения Ганю Сомов
 • Кънев: Виждам в ГЕРБ рефлекс да се самосвалят отново
 • ДОКАТО ТРИ ПАПИ СА ГАЛИЛИ БОЙКО 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ СА ЕМИГРИРАЛИ, 500 000 САМО КЪМ АНГЛИЯ
 • САЩ достигнаха рекорден държавен дълг от над 101% от БВП
 • Че кой се интересува от образованието?
 • Велоалея за 1 млн. лв. в Бургас е незаконна?
 • Адв. Хаджигенов за Фрог: Ще отпратим чуждите съдебни експерти
 • САЩ достигнаха рекорден държавен дълг от над 101% от БВП
 • Че кой се интересува от образованието?
 • Велоалея за 1 млн. лв. в Бургас е незаконна?
 • Адв. Хаджигенов за Фрог: Ще отпратим чуждите съдебни експерти
 • Освобождението на Бургас от турското робство и неприятната истина за повратливите общински слуги
 • Руски ядрен удар за Турция, ако тя влезе в Сирия
 • Александър Вълчев: Държим слона за една друга част и ни е терсене, но на него му е кеф
 • Как българи в Лондон разпънаха Борисов с въпроси – не като медиите у нас
 • Българите не емигрират, те се евакуират!
 • Българската Кунева-Тачър, млякото и кравата
 • Петер Сиярто: Новата защитна линия на Шенген да минава през България и Македония
 • Сирийски министър: Ако в страната влязат чужди войници, ще се върнат в ковчези
 • ДОКАТО ТРИ ПАПИ СА ГАЛИЛИ БОЙКО 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ СА ЕМИГРИРАЛИ, 500 000 САМО КЪМ АНГЛИЯ
 • Албания въведе 10-годишна забрана за изсичане на дървета
 • САЩ достигнаха рекорден държавен дълг от над 101% от БВП
 • Високопоставени ислямски терористи бягат в Либия
 • ООН прекрати мирните преговори за Сирия
 • В. „Индипендънт“ предупреждава! Ердоган е непредсказуем – може да нахлуе в Сирия!
 • The Wall Street Journal: САЩ са поддържали тайни контакти с режима на Асад в продължение на години
 • Терористите сеят смърт в Алепо! Обстрелваха града с ракети

 • Новини от Бургас


 • Освобождението на Бургас от турското робство и неприятната истина за повратливите общински слуги
 • Линейка не може да достигне до блок в „Изгрев“ заради строеж
 • Водата в Бургас става „животворна“ след предстоящо поскъпване с около 14.5%
 • Пускат влак от Бургас до Слънчев бряг
 • Ахчиева с нов удар: Контрабандата на турско гориво в България (видео)
 • Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>