213 души е общия брой на жертвите (убити на място веднага или починали по-късно от получените рани) от този жесток терористичен акт, извършен на 16.04.1925г. по заповед на Москва от БКП и нейните нелегални бойни структури

Янко Гочевъ

 

Черквата ''Св. Неделя'', в която от стотици години софиянци се молеха на Бога, а сега разрушена от жестоката и безбожна ръка на комунистите, 1925г.
Илюстрация, публикувана в печата след терористичния акт, при който загиват по заповед на Москва веднага или след това починали от тежки рани 213 невинни българи-мъже, жени и деца...

Вътрешността на черквата ''Св. Неделя'' след атентата - под развалините загинаха стотици невинни българи мъже, жени, деца.
213 души е общия брой на жертвите (убити на място веднага или починали по-късно от получените рани) от този жесток терористичен акт, извършен на 16.04.1925г. по заповед на Москва от БКП и нейните нелегални бойни структури, организирани и финансирани от руските болшевики.
По брой жертви дълго време БКП държи първенство в Европа. Българските комунисти, чиято партия е секция на Третия московски интернационал (Коминтерн) още от създаването му през 1919г. са ненадминати десетилетия наред майстори в тероризма!
За БКП това е последователна политика, а не временен ''крайноляв'' курс. Целта е пълно ликвидиране на българския национален елит или най-малко дестабилизация на българската държавна власт, за да се подготви почвата за едно комунистическо ''освобождение'' на България, т. е. окупация от Червената армия.

Фейсбук