You are here

25 % пишат ”две” на Цацаров, 43% му вдигат ”среден”

Тежка диагноза за недоверие. Кампанийните акции на прокуратурата създавали усещане, че усилията са насочени срещу едни, а не срещу всички. Означава, че законът не се прилага еднакво и прокуратурата е ползвана за политически цели.

Това става ясно от представено днес проучване, направено от Българския институт за правни инициативи /БИПИ/.

 

Почти 43 на сто от участвалите в изследване дават средна оценка за работата на главния прокурор Сотир Цацаров. Оценка слаб поставят 24, 48 % . Две трети смятат, че прокуратурата се е провалила в работата си. 18,88 %  поставят добра оценка. Под 1% дават висока оценка по шестобалната система.

 

Борбата с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта са неефективни, смята мнозинството от запитаните. 60 на сто искат от следващия главен прокурор активна работа в тази насока. А това значи, че явно нищо не е направено, посочва Теодор Славев от БИПИ.

 

Кампанийните акции на прокуратурата създавали усещане за това, че усилията са насочени срещу едни, а не срещу всички. Означава, че законът не се прилага еднакво, коментира той и допълни, че 37,4 на сто казват, че прокуратурата е ползвана за политически цели.

 

Изследването очертава тежка диагноза за недоверие, каза Биляна Гяурова-Вегертседер - директор на БИПИ. Тя обаче допълни, че хората нямат яснота какъв да е следващият главен прокурор.

 

Най-рано на 10 юли може да започне процедурата по избор на нов главен прокурор, каза Биляна Гяурова-Вегертседер и допълни, че най-късно това трябва да се случи на 10 септември, пише БТА.

https://frognews.bg/novini/blizo-25-procenta-pishat-dvoika-sotir-tsatsar...