32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. За сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС.

Асен Василев - изказване в парламента днес
 
„Г-н Карадайъ много внимателно слушах вашето изказване. Вие казахте, че дебатът не е за г-н Минчев, а е за политическата ситуация в страната. Не искам да живея в държава, в която дебатът за председателя на НС не е за човека, който ще вземе този пост. Дебатът за председателя е и трябва да бъде за това кой е най-достоен да води това НС. . До момента, до който постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна от точна тази мафия, за която вие говорите . Вие казахте, че ние сме направили призив за политическо и етническо противопоставяне. Не, г-н Карадайъ. Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава. Независимо от тяхната етническа принадлежност.
..............................
32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. За сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим срещу хората, които живеят в районите, които гласуват за вас. Ние се борим срещу хората, чийто банкови сметки вие пълните с начина си на управление, със задкулисните си договорки и с така прословутия диалог, който проповядвате. Той не е за добруването на българските граждани. Този диалог е за това как да се краде безцеремонно. Ето ви новина – няма да продължи. В такъв диалог няма да влезем с никой. Вие говорите с надежда за нашето пребиваване на политическия терен, с надежда, че ние сме нещо временно, което ще отмине. Ето ви още една новина - няма да отмине. Това е началото на една промяна, което българското общество поиска и която ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи, независимо от опитите да се сформират изкуствени мнозинства, които са безпринципни и имат за цел да продължат всички схеми, които започнахме да спираме. Знам, че много ви пречим, ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички средства на парламентаризма.
Оставката на правителството наистина ще е най-добрата антикризисна мярка, както твърди ДПС, но това е мярка в услуга на мафията. Да, това е най-добрата мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на „Капитан Андреево“ и всички, които заграбват милиарди от народа.
Защото те са в криза!"