4 общински предприятия в Община Бургас отчитат загуби

„Бургасбус“, „Хляб и хлебни изделия“, „Медицински център III – Бургас“ и „Специализираната болница за активно лечение по ПФЗ-Бургас“ са на загуба през 2018 г. Общите загуби са около милион лева (907 000 лв. ). Намалели са и приходите на Бургаски пазари ЕООД, очеваден е спадът в оборота на "Хляб и хлебни изделия" с 1, 678 млн. и загуба от 308 хил. лева.

Интересно е, че при втори по скъпотия билет в страната след София от 1.50 лв. при цени от 1 лев за същата услуга във Варна, Русе, Стара Загора, където има същите полски автобуси и не по-къси маршрути в Бургас заради некадърно управление и вероятна корупция имаме ЗАГУБИ ?!

През 2017 г. загубите бяха 3.9 млн. лв, а за 2018 г. са 539 хил. лева ?! Кметът обаче не е направил нищо да смени подобно неуспешно ръководство на това общинско предприятие вече втора година ... Дали това е толерантност или обвързаност или безхаберие може да прецените сами ...

Явно е обаче, че на кмет и свита не им пука, че скъпотията в градския транспорт е значима и не отговаря на реалните доходи и възможности на бургазлии.

Няма как при по-високи заплати във Варна и Стара Загора в Бургас, който е едва на осмо място да има 150 % по-висока цена на хартиеното билетче за градски транспорт ...

"Под лупа"