Cтава ясно защо няма политик в затвора

© Георги Кожухаров

Любомир Аламанов

 

Специализираният съд оставил собственика на ТАД груп в затвора заради „интелектуалните му възможности и способностите да борави с компютър“.

 

Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът е от профила му във „Фейсбук“ и е по повод отказа на спецсъда да освободи от ареста шефа на ТАД груп Иван Тодоров, обвиняем за хакерската атака на НАП, при която изтече огромно количество лични данни на граждани. Аргументът на съда е, че обвиняемият може да извърши ново престъпление поради интелектуалните си способности, компютърните си умения и информацията, с която разполага.

Специализираният съд оставил собственика на ТАД груп в затвора заради „интелектуалните му възможности и способностите да борави с компютър“.

Вече става ясно защо досега няма задържан в затвор политик.

(Нено Димов е от гражданска квота и не се брои.)

Гледам си дипломата за магистър по информатика, гледам книгите, които съм прочел, и започвам силно да се притеснявам. Даже не знам дали това е майтап или не.

Имаше един фантастичен филм, мрачна антиутопия как хората в някакво бъдеще живуркат. И не издават звук, за да не ги изядат извънземни. Те се правят на глухонеми, за да оцелеят. А ние трябва да се правим на тъпи, за да не ни оставят по затворите.

Във все по-тъпа антиутопия живеем.

Нали политиците се чудят как да върнат българите от чужбина? Много лесно. Само трябва да ги карат да се чувстват умни. А не да искат да са тъпи. Просто е. За умните, де…