COVID-19 ще помогне в сметките на Борисов да остане извънредно на власт и да раздава парите от ЕС

Румяна Ченалова

Според конституцията - чл.64, Народното събрание се избира за срок от четири години.
В случай на война, военно или друго извънредно положение, настъпили по време или след изтичане на мандата на Народното събрание, срокът на неговите пълномощия се продължава до отпадането на тези обстоятелства - ал.2.

Ето как COVID-19 ще помогне в сметките на Борисов.Пари няма, хазната е празна.Скоро няма да има пари за заплати и пенсии.Единственият изход е европейското финансиране.Обещаните милиарди ще са възможни след изготвяне и одобряване на план за разходване на средствата - вероятно в края на 2020г.
Дотогава трябва да сме под контрол, по възможност в паника и с благодарност за грижите на правителството.Повече заразени - повече паника и вероятни помощи докато пристигнат милиардите, с които ще се " организират "изборите.
От друга страна защо те да се харчат след изборите? Ето защо ще се удължи мандата на НС със срока на извънредното положение / вече 4-ти месец/ и пак Борисов ще разпределя парите.

И дума не може да става за подаване на оставка.Тя ще доведе ГЕРБ до тежки трусове и вероятно до възмездие.

Европейските лидери странно мълчат след последните скандали.Може би защото са се случвали и вечерите и закуските " сабалем", споменати с гласа на Борисов...

Прав е Гешев - трябва да изчистим къщичката си. Ясно е, че чуждите чистачи дори не забелязват тинята и зловонната смрад. Нали през 2009г. България беше предоставена като колаж от "турски тоалетни" в изложба на входа на сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел.

"След мен и потоп!" Може да го е казал Нерон или Луи XV, сигурно си го мисли Боко Методиевич, но НЕ И НИЕ!Къщичката е наша , и на децата ни, и на техните деца...

Фейсбук