Kакво се случи с медиите ни?

Hristo P. Milchev

Аз още се чудя – дадохме ли си сметка за какво се случи вчера с медиите ни? И като цяло.

Бизнесмен свидетелства за брутален рекет, сплашване. За как са му ПРОЖЕКТИРАЛИ видео от ИЗНАСИЛВАНЕ на друг арестуван бизнесмен!

Депутатите от ГЕРБ, вместо дори да опитат да го оборят – нахлуват групово, започват да обсъждат процедурата и евентуални нарушения на комисията. Държат 1 час монолози. После започват да крещят, блъскат, саботират – само и само му запушат устата.

Като едно зловещо самопризнание.

И НИЩО, нищичко от това не бива излъчено по телевизиите! НИЩО!

Едва в най-късните новини бива споменато мимоходом, за под минута, след като всяка публикация във фейсбук избухва, ври и кипи! (Включително и моята с над 1600 споделяния към момента)

На втория ден пък бива споменато, отново набързо – като “обвинение в рекет”. Представяте ли си ако в комисия към британския парламент или американския сенат се чуе нещо подобно?

То записите от него ще се въртят 24/7, ще започна да се излъчва на живо: “Прекъсваме за извънредни новини! Неочаквано свидетелство на бизнесмен, обвиняващ Борис Джонсън в рекет и сплашване. “

Представяте ли си ако на изслушването на свидетел, лица от американските демократическа или републиканска партия просто крещят и не оставят на изслушването да продължи? Нелепо, нали? А представяте ли си това да не бъде излъчено никъде?

Дори и всичко казано да е пълна клевета – то пак служби и прокурори вече трябва да тършуват из офиси и администрации. А пресата да гърми и обикаля жадна за сензации и вече да се повтаря с изсмукани от пръстите репортажи. (интервюта с началната учителка на въпросния бизнесмен).

Но вижте, на абсолютно всеки от нас му е пределно и напълно ясно, че прокуратурата няма да си мръдне пръста за нищо от това! Но всичкото това го приемаме за нещо нормално. Очаквано. Все едно е в реда на нещата…Потресаващо е!

Не виждаме колко ниско сме паднали, въргаляме се в калта щастливи.

П.П. Да не говорим, че всеки от нас познава или е чувал история за притискан бизнесмен, за страх в малките населени места… и отново сме напълно примирени.

Споделете, говорете и пишете за това. Нека още хора се замислят!