You are here

PR по руски шаблон : Путьовци като Путин *

Преди около 6 години https://fakti.bg публикува един интересен материал за PR чалъмите :

 PR-ът преди всичко! Путин „вади” амфори

„Другарю Сталин, Вие сте велик учен, а аз обикновен каторжник”, пееше преди четвърт век Владимир Висоцки.

 

В наши дни порядките в Русия не са се изменили много от времената на Съветския съюз.

 

След седмици на разгорещени дискусии в руското интернет пространство, Кремъл най-накрая призна, че репортаж по руската държавна телевизия, показващ как премиерът Владимир Путин открива антични амфори под водата, е бил нагласен.

Кадрите бяха разпространени от медиите по цял свят по време на августовската ваканция на Владимир Путин.

Това стана край бреговете на Таманския полуостров, който разделя Черно и Азовско море.

 

Тогава Путин облече водолазен костюм, едва за трети път живота си, и се спусна само на два метра дълбочина. След по-малко от минута той излезе триумфално на повърхността и обяви тържествено пред придружаващите го репортери, че е открил двата антични съда от VI век.

 

Репортажът се появи за първи път по руската обществена телевизия и показа как Владимир Путин се гмурка, за да види античен град под водата. Учудващо бързо и леко премиерът намира на дъното две амфори и тържествуващо ги изважда на повърхността.

 

Пресслужбата на Владимир Путин беше принуден да признае в телевизионно предаване, че амфорите предварително са били поставени на дъното.

 

„Амфорите бяха открити преди това. Археолозите обаче решиха да ги поставят на мястото, предвидено за гмуркането на Пути, за да може премиерът да усети тръпката от откриването”, заяви говорителят на премиера Димитрий Песков. Той на няколко пъти повтори, че идеята не била на пресслужбата, а на археолозите. 

„Това е напълно в реда на нещата”, каза Песков.

Досегашните подвизи на руския премиер включват полет с изтребител над Чечня, слизане с батискаф до дъното на езерото Байкал, както и редовни „непринудени” фотосесии по кимоно с черен колан или просто по мускули, гол до кръста да лови риба в сибирската област Буратия. Миналата година Путин обичаше да се снима как поставя чипове за маркиране на сибирските тигри и бели мечки.

Реклама или мъж на действието питаха навремето от Факти.бг, но ..... Путин си има фенове и следовници (путьовци - сиреч фенове на Путин, а не нещо друго *-б.ред.) и нашият премиер май си го следва в делата и PR ...

Мдаа ... Такъв мачо бе Путин преди 6 години, но другарят Борисов не му отстъпва и дори откритията Му са по-значителни, макар и да са чужди, но PR-ът си е PR ...

"Под лупа"