Авторът на видеото с раненото сирийско дете е участвал в обезглавяването на 12-годишно момче

 
Фотографът, който снима спасеното дете в сирийския град Алепо, а видеото бе светкавично разпространено в социалните мрежи на 18 август, е участвал в обезглавяването на 12-годишно момченце през юли, също в Алепо, пред камерата, която засне бруталното насилие. Това показват видеокадри и снимки, тиражирани в интернет.

 

 

 

Кадрите от 18 август са със зашеметено и изтощено дете с покрито с прах и кръв личице, седнало на оранжев стол в линейка: 

 

Мнозина обаче се съмняват, че видеото със спасеното дете, наречено в социалните мрежи „прашното дете“, е инсинуация, чийто автор е неправителствената организация „Белите каски“, зад която стои американският милиардер Джордж Сорос.

 

„Белите каски“ постоянно публикуват снимки на свои „активисти“, носещи ранени деца. При това схемата е една и съща – „активистът“ с бяла каска носи дете на ръце и бяга точно срещу камерата на фотографа, оказал се „случайно“ на мястото на събитието. Освен това организацията действа само на териториите, контролирани от „Ал Кайда“, и координира действията си с бунтовниците.

 

„Гласове“ припомня, че по време на въздушните удари над град Манбидж в северна Сирия през юли загинаха над 20 деца.

 

„Такива ужасяващи инциденти сблъскват участниците в конфликта с тяхната споделена отговорност да уважават международното хуманитарно право, което защитава децата по време на война“, пише в официално съобщение на УНИЦЕФ.

 

 

 

Организацията изчислява, че 35 хиляди деца остават блокирани в Манбидж или около него, като няма къде да отидат.

„Няма значение къде точно в Сирия живеят или под чий контрол – абсолютно нищо не оправдава нападенията срещу деца“, пише още в изявлението.

„Всички форми на насилие срещу деца трябва да бъдат прекратени“, призовава организацията.

 

 

 
 "Ние сме много по-свирепи." Това казват убийциите на 12-годишното момченце.
 
 
Снимки: Фейсбук