Ако се провали и този път - ИТН имплодира и ще влезе в историята като партията, която танцува само едно лято, най-неудачния проект на задкулисието.

Ilian Vasilev

 

С ясно изложената позиция от протестните партии, че няма да подкрепят това правителство на ИТН, топката се връща при Слави. И тук дори Данте не би завидял на избора от унижения пред Слави Трифонов - или връща мандата и признава провала си или търси подкрепа от партиите на статуквото. Ако тръгне по този път ИТН "гърми", защото й пада прикритието.
Остава вариант с гласуване на тъмно /уж/ и "изненада" с подкрепа от ГЕРБ и сие в парламента.
Ако се провали и този път - ИТН имплодира и ще влезе в историята като партията, която танцува само едно лято, най-неудачния проект на задкулисието. Инвестирани стотици милиони и ... нищо. В допълнение - умира и телевизия 7/8 и иначе добро шоу.
Както писах - сценаристите в по-общ и в по-конкретен смисъл, пропуснаха най-важното - България се пробуди и няма как да вкарат джина обратно в бутилката.
Capisci?
Демократична България и ИБНИ имат по-голямо влияние от ИТН. Със силните министри от служебното правителство могат да получат такова ускорение, което да им гарантира 120 места в следващия Парламент. Коалиция "Промяна".
Този формат на съгласуване между ИБНИ и ДБ е това, за което ратувах отдавна.
Кой каза че България няма полезен ход?
Помните ли тези стихове, които Патриарха на българската духовности остави за ни светят в мигове на мрак и безнадеждност.
"Тирани, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне.
Тук всичко мре, изтлява, гние
и тез, що бдят, и тез, що падат,
престоли, царщини и вие
и червите, що вас изядат.
Едната светлина е вячна -
една във хаоса грамадни!
Със нея тоя свят се начна,
със нея няма да пропадне.
Във мрачен гроб фърлете нея -
тя повеч блясък ще се пръсне,
убийте я във Прометея -
тя във Волтера ще възкръсне.
И ако слънцето изчезне
от тия небеса приветни,
то някой в ада ще да влезне,
главня да вземе, да ни светне!
1883 година.
Фейсбук