Ако сте се чудили каква ще е формулата на новата власт, спомнете си трите предишни опита на ДПС като управляваща партия.

Виктор Димчев

Ако сте се чудили каква ще е формулата на новата власт, спомнете си трите предишни опита на ДПС като управляваща партия.
В първия от тях заедно с БСП инсталираха реформаторското правителство на Любен Беров, което така ремонтира народната власт, че още не можем да я оправим.
Във втория опит заедно със СДС имаха конституционно мнозинство да инсталират президент, както и да продадат половината държава, което и направиха.
По време на третия опит превърнаха партията на бившия цар в пихтия, съвместно с БСП, с участието на половината сегашни реформатори в редиците си, вкл. Ники Василев, Делян Пеевски, Мая Манолова и Татяна Дончева. Но пък порциите бяха истински.
Четвъртият опит минава през чалгата на Слави, в едно мнозинство, което съдържа останки от всяко от предишните управления на Доган, със съответните носители, аватари и задкулисни договорки. 
Източното кафе се поднася сладко, затова толкова се харесва на онези, които променят държавата ни. И този път ще е така, както и предишните, както и следващите, ако цирозата не победи междувременно.
Щраусите живеят на юг, по нашите земи е така, да си знаете.
На снимката: Любен Беров и тогавашния Христо Иванов

Фейсбук