Арестуваха още трима заподозрени за атентата в Берлин

Снимка БГНЕС
Тунизийските власти арестуваха племенника на терориста от Берлин Анис Амри, който шофира камиона, с който уби 12 души и рани десетки на коледния базар в града този понеделник, предава АФП, цитирана от БГНЕС.
Задържани са и други две лица, които вероятно също са свързани с него, съобщиха от вътрешното министерство в Тунис. Оттам посочват, че заподозрените са били част от терористична клетка, в която е членувал и Амри. Те са на възраст между 18 и 27 години. 
От министерството имат информация, че атентаторът е изпращал пари на племенника си, за го насърчава във вярност към Ислямска държава. Той е признал, че до последно в бил в контакт с чичо си, който го е призовавал да дойде в Германия.
Неназованият племенник е казал още, че чичо му бил „принц“ или лидер на джихадистка група, базирана в Германия като бригадата „Абу ал-Уала“. Тунизийското министерство на вътрешните работи не уточни къде тримата заподозрени са били арестувани, но заяви, че терористичната клетка е активна между Фучана, южно от Тунис, и Уесласия - родния град на семейство Амри в централен Тунис.

http://www.segabg.com/