Асен Василев се прицели в първото място на изборите, завел е дело срещу Тошко Йорданов

Асен Василев се прицели в първото място на изборите, завел е дело срещу Тошко Йорданов | Политика | Tribune.bg

Дуото взима темата за съдебната реформа от ДБ, готови са да приемат Спецов в партията си

Бившият служебен финансов министър Асен Василев обяви, че целта на новата формация, която направиха заедно с Кирил Петков „Продължаваме промяната“ е първо място на предстоящите парламентарни избори.

„Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, заяви Василев пред Нованюз.

Противно на подписаното признание от негова страна, че Румен Спецов е продал фирмата си със задължение от близо 1,5 милиона лева, с днешна Василев отрича. По думите на бившият финансов министър, шефът на НАП е продал фирмата си без данъчни задължения.  

„С удоволствие бихме го приели в партията, но поради това, че той е данъчен чиновник към този момент, това няма как да се случи”, добави Василев.

Той коментира и изискването за деклариране на гражданство на кандидатите за депутати. „Ние няма да изискваме никакви декларации за гражданство, защото това е изискване на ЦИК при регистрацията. Всеки трябва да си попълни всички необходими документи към ЦИК”.

Разделителната линия между ПП „ПП“ и ДПС пък бил Делян Пеевски, който според Василев е участвал в корупционни схеми, но партията го поддържала.

Условие на разговори с ГЕРБ пък щяба да бъде съдебната реформа, която те щели да вземат от ДБ и, ако ГЕРБ подкрепят, тогава можели да имат тема на разговори.  

Василев не пропусне да поласкае Румен Радев. С оглед на предстоящите президентски избори, двамата с Кирил Петков заставала твърдо зад Радев, защото според тях той бил най-добрият президент, който България може да излъчи на вота. 

По отношение на БСП, Василев допълни, че социалистите са имали възможност да подкрепят съдебната реформа, но не го направили. 

За острия конфликт между Петков/Василев и ИТН, бившият финансов министър обяви, че е завел дело срещу Тошко Йорданов.

„Г-н Йорданов направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”.