Асен Василев - стъпи накриво и то много, много силно.

 
Аферата Литаско добива още по-страшни размери. По данни на Ройтерс над 62 милиона барела руски нефт от сорта Уралс се намират на танкери и отчаяно си търсят купувач. Спреда (Спредът е едно от основните условия при търговия и инвестиции на финансовите пазари-б.ред.) с Брент продължава да стои около 35 долара/барел, но това е САМО за западноевропейския пазар. Глобално отстъпките са още по-големи защото купувачите отказват да купят, същия този Уралс за повече от 40 долара на барел.
Вече писах, защото в рафинерията и на българския пазар търговската "ръка" на Лукойл Литаско ни продава нефт с 35 долара по-скъпо, без изобщо да се отчитат пазарнтие реалности.
Няма никаква причина бензина и дизела да струват повече от 2,40 лева на литър. Никаква, освен разбирателството на Асен Василев с Литаско. Сега се мъчи да им осигури дерогация от ЕК и се мъчи да прехвърли отговорността на крайните дистрибутори - малките бензиностанции.
Асене, Василев - стъпи накриво и то много, много силно. Нито ще смениш Кирил като премиер, нито ще останеш на поста си, защото не ме интересува смяната на една корупция с друга.