Атаката срещу Радев от Нинова може да го направи по-популярен сред демократичните партии и да смъкне ограниченията при подкрепата му.

Ilian Vasilev

Нервната реакция на Нинова когато я питат относно новата партия на Кирил и Асен, и скритата заплаха към Радев, само издават леката категория на политик, в която тя се намира.
Първо, да погледне реакциите на ДБ. В политиката няма заградени територии, около които има високи стени и никой не може да припари. Политиката е конкуренция за гласа на партийните членове, на симпатизанти и гласоподаватели. Ако не може да си защити процентите на гласове това е нейн проблем. Нито членовете на БСП, нито избирателите за крепостни. Така само издава слабост.
И какво ще стане като не подкрепи Румен Радев? 
Първо, подобна опция няма, защото ще загуби партията си. Рискува просто да и теглят една. И какво ще предложи вместо Радев Пенчо Пенков ? И колко гласове ще вземе? Или ще играе просто контра, ей така да загуби Радев.
Като гледам реакциите на Георги Първанов, който пее заедно с Плевнелиев, във фарисейска подкрепа на Петър Стоянов /шапка му свалям, че ги постави на място днес/ Румен Радев става все по-безалтернативен. Атаката срещу него от Нинова може да го направи по-популярен сред демократичните партии и да смъкне ограниченията при подкрепата му.
И още нещо - най-логично изглежда в новия служебен кабинет да остане един от министрите - Асен, а Кирил ако ще правят партия да я прави. 
Мисля, че ще има сериозни размествания в служебния кабинет. като започнем от премиер и ключови министри, които не свършиха работа за пет пари.

Фейсбук