"Атака" умря. Да живей национализмът!

Ще се разпадне ли "Атака"?Още един да напусне парламентарната група на "Атака" и тя ще се попилее на "независими депутати". Толкова дребни, че ще бъде по-лесно да се открие Хигс бозона с андронния колайдер отколкото националист в парламента.

"Атака" се свива до няколко щика. Колкото и да реват гърлата около Сидеров и сие, към пространството, което отливът освобождава, вече прииждат създадени и неродени още националистически формации. Партията на народа на Павел Чернев, Национален фронт за спасение на България, водена от собственика на телевизия СКАТ и в. "Десант" Валери Симеонов. Сидеров беше фаворит на СКАТ през 2005-а, но СКАТ имаше нов за президентските избори - Стефан Солаков... Ще се появят и други клонинги - на отцепници от "Атака", защо не на доведения син и Капка.

В пламенна реч на събора днес лидерът се обърна на 180 градуса срещу ГЕРБ, Борисов и Цветанов. Сякаш допреди няколко месеца не таеше чувства към тях и не искаше нищо в замяна, като една Рада Госпожина.

Ако Бойко Борисов е най-харесваният премиер, значи българското общество е от мазохисти, заяви днес преизбраният лидер на "Атака" Волен Сидеров. Значи в "Атака" страдат от Стокхолмски синдром.

Всъщност от парламентарния престой на "Атака", която е с втори мандат в Народното събрание, избирателите им не разбраха нищо. Освен скандали, яйца по мюсюлмани, обиди, липсваше парламентарна дейност, която да покаже, че от тях има смисъл, че те работят за интересите на хората, които са ги избрали. Извън пропагандни ходове като забраната на новините на турски език и др., чиято цел е подпалване на всякакви анти-турски и анти-цигански настроения. Изобщо омраза.

Не ни трябва атака. Трябва ни, както написа един наш автор, камбаната на Плиска. Сидеров казва, че имало кой да продължи делото му. Всъщност трябва да се почне отново. Неговите дела ги видяхме. Ако ще е национализъм, нека има национална кауза - само не от пропагандното клише "да свалим турското робство".

ПГ на "Атака" се разпадна в края на 40-ото НС, в което влезе с 21 депутати - и напусна с девет независими. Първите четирима се "отписаха" месец след като оня парламент започна работа през 2005-а.

"Не отписвайте "Атака" от новия кабинет. Изчистих листите от службогонци", каза две седмици преди изборите през 2009-а Сидеров. Сгреши. "Атака" не получи нито един пост, дори постче някакво от новата власт. ГЕРБ си пазарува депутати оттам като щайги с ябълки. А депутатите й носят приходи. Това май е единственият начин народният представител да бъде осчетоводен като актив.

ГЕРБ глътна тези хорица, които в следващ парламент едва ли ще се доредят. Затова и кешират престоя си в този. А най-неприятното е, че ние, избирателите, няма как да ги отзовем за предателството им.

От такъв национализъм България няма нито нужда, нито полза. Лошото е, че по-читав засега няма.

webcafe.bg