А иначе Роналд Рейгън е казал, че бедността е най-справедливото наказание за простотията.

Няма пенсия 180 лв. Чудя се, какво направих толкова, че БОГ ме наказа да имам толкова недалновидни и податливи на манипулации сънародници. Ето един текст от по-умен от мен човек, той описва всичко: Годината е 1989 г. социализмът и режимът на Правешката Тиква падат, България е в една група с Полша, Чехия, Унгария и Словакия. Преди Румъния.
1995 г. БСП и мафията идват на власт.
1997 г. БСП и мафията падат от власт. България обаче изпада от групата на Полша, Чехия, Унгария и Словакия, но е преди Румъния.
2005 г. БСП, ДПС и мафията пак идват на власт. Народът е забравил...
2009 г. Мафията пак губи. Но България вече е на едно ниво с Румъния. И далече от Полша, Чехия, Унгария и Словакия.
2013 г. БСП, ДПС и мафията отново успява да излъже хората - връща се, защото хората пак са забравили...
2014 г. Хората се усещат, гонят мафията. Но вече сме след Румъния, а доходите на българина са 37% от средните в Европа.
2020 г. Доходите на българина са 54% от средните в Европа.
2021 г. Токсичният отпадък отново се връща на власт. Хората от неграмотност (политическа или умствена) и наивност забравят кои бяха Мая Галева ........ на мутрите, Татяна лобистката на сводниците, бившият агент и баща на фейк новините Барбикян, Хаджиге..в Любителят на Еднополовите бракове, Бай Чалгар (категорично проект на Ахмед Доган и ДПС), Ибрик Африкански - пишман фашизоидния сценарист, другарят Бойкиев или Ристю НПО-то - мишока на Костов и Прокопиев, а отскоро и полезен идиот-пиар на Доган, цялата дружинка бивши ченгета като агент Богдан, агент Сашо, агент Майстора, агент Иванов (които от една година канят в студията си само представители на ДъБъ, Галева, Защитничката на сводниците, Отравното трио на Черепа и Белградския беглец и ченгето Осман Октай) и т.н. И разбира се, основна роля тук играе изпадналият в изолация от Европа разединител на нацията, Резидентът на Путлер от Хасково, продавачът на пъпеши и любимец на генерал Гундяев.
Не знам как ще свърши тази приказка. Логиката е Европа да спре парите, задължително да скочат цените в условията на нестабилност, заплати и цени да бъдат замразени, а финансовите институции да замразят кредитния ни рейтинг. Някой вярва ли, че Бай Чалгар или Бабикян ще ни вкарат във Валутния съюз? Но ме е яд на хората, че настъпват едно и също гребло по няколко пъти. Страх ме е и за децата и внуците ми. А иначе Роналд Рейгън е казал, че бедността е най-справедливото наказание за простотията. А един английски лорд преди него, че демокрацията свършва, когато неграмотен получи право на глас.