Бандити задигнаха като на кино 90 000 лв. от обменно бюро в Хасково

Извършителите са разбили през нощта стена на блок и после са пробили касата

 

Бандити откраднаха като на кино 30 000 евро и 30 000 лева от касата на обменно бюро в Хасково. Обирджиите са пробили дупка в стената на мазето, точно зад касата, разказва Би Ти Ви .

Обирът е станал през нощта. Няма подаден сигнал през това време за шум от никой от живеещите в блока, където се намира обменното бюро. Не се е задействала и системата на СОТ, защото на практика нямало проникване и бандитите са разбили стената точно до касата, пробили са я,  само се присегнали и прибрали каквото е имало там. Сигналът е подаден едава сутринта от служител, при отварянето на бюрото.

Полицията работи по много версии. Проследява се целия криминален контингент не само в Хасково. Не е изключено обирът да е дело на гастролираща група.

 
 
Четирима маскирани и въоръжени нападнаха и обраха посред бял ден бизнесмен и негов спътник на столичния бул. "Ломско шосе". След заплахи с огнестрелно оръжие е задигната чанта. Единият от нападнатите
СЕГА/11.05

“Проникнато е от задната врата на кооперацията, а след това са пробили дупка директно в касата. Това е и причината СОТ-ът да не се задейства”, заяви на брифинг прокурорът от Районната прокуратура в Хасково Румен Сираков.

Той подчерта, че са иззети веществени доказателства и започва издирване от страна на полицията за установяване на извършителите. По думите му ще се изземат записите от охранителните камери в района.

Все още не е ясно колко души са действали в обира. Досега са разпитани 12 свидетели.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/banditi-zadignaha-kato-na-k...

 
Двама молдовски граждани са задържани, след като са извършили въоръжен грабеж на украински бежанци в комплекс в Свети Влас, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас на брифинг пред журналисти.

Tags: