БЕЗПЛАТНА ГЛУПОСТ

Radoslav Bimbalov

Ура! Днес Негово Премиерство, на фона на щастливи деца, доволни избиратели и дебели министри сподели най-важната новина за всички ни!
До май месец ще имаме над ТРИ МИЛИОНА ваксинирани българи! Какъв устрем, какъв полет на любовта към народа, какво себераздаване от страна на мъдрото ни ръководство.
Само си представете – до момента имаме 571 062 ваксинирани. До обещаната от Негово Премиерство бройка остават само някакви си 2 428 938 души. Той каза „до май месец“, но нека допуснем, че е имал предвид края на месеца – тоест 50 дни, в които ще ваксинират 48 578 души на ден!
Зазвучаха ли ангелски песен в главите ви? Почувствахте ли как величественото благородство на властта се разлива във вените ви, за да се смеси с каквато ваксина там е останало в мизерната хладилна чантичка на личния ви лекар, който напоследък виси пред РЗИ-то като на опашка за хляб и често получава само геврек. Или дупката му.
Но знаете ли кое е най-противното? Реакцията на статистите, подредени на тази малоумна премиерска лекция по популистка здравна математика беше „браво, ще живеем по-спокойно“.
Понякога си мисля, че предпочитам платените глупаци.
 
Фейсбук