Без турци да са ги клали умряха 217 българи за 24 часа ?!! За тях нямаше шанс да ги лекуват в "Софиямед" или "Пирогов". За тях нямаше от хубавите ваксини ..

По повод написаното в дневника на Бойко Борисов във Фейсбук за Априлското въстание :

Коментар "Под лупа" : Без турци да са ги клали умряха 217 българи за 24 часа ?!! За тях нямаше шанс да ги лекуват в "Софиямед" или "Пирогов". За тях нямаше от хубавите ваксини ...Въстание трябва, но за да накаже грешките Ви и тези на администрацията ... Но такова няма и няма да има, защото овладяхте правосъдната система, а Главен прокурор е Ваш избор и още нещо ...

 

Бойко Борисов

"145 години от избухването на Априлското въстание – събитие, доказало желанието на българите за свобода и държавност. На висока цена с кръв и жертви, то постига целта си. Показва ни, че невинаги загубената битка означава край на войната. Стига да вярваш достатъчно в целите си. Урок, който трябва да помним и днес. Омразата и разделението ни водят само по пътя на разрухата и никога не са довели до нещо добро. Успехите се постигат бавно и трудно – с единство и смелост. Поклон"!

прихванат кадър https://www.facebook.com/boyko.borissov.7