БЗНС осъди остро вандалския акт в Пловдив, където разбиха паметната плоча на Никола Петков

БЗНС се противопоставя остро на вандалския акт в Пловдив, където демонстративно беше разбита паметната плоча на Никола Петков. Наследниците на комунистическите безродници поругават паметта на един от най-достойните синове на България. И днес, когато се готвят да спечелят властта, бившите комунисти и цялата активирана агентура на ДС се страхуват и дават израз на своето озлобление към спомена и делото на истинския демократ, отдал живота си в борбата за независима и свободна България.

Когато предците на БСП – БКП и службите й предават България в ръцете на СССР, [рубладжиите (както са известни в българската политика подкупните проводници на руските интереси) екзекутират други двама велики български мъже от рода Петкови – бащата Димитър Петков – храбър опълченец от Шипка, министър председател, кмет на София, а след него и сина му Петко Д. Петков – парламентарист и български демократ. Накрая червените родоотстъпници ликвидират и Никола Петков – лидера на обединената опозиция, дръзнал да се опълчи срещу комунистическата диктатура, чрез която СССР окупира България и с помощта на българските комунисти я лишава за десетилетия от свобода, демокрация и независимост.

Сега наследниците на същите тези продажници, убийци на собствения си народ, издевателствали над стотици хиляди български патриоти и демократи, предали срещу облаги, власт и пари родината си, отново екзекутират Никола Д. Петков. В Пловдив непокътнат и покорно излъскван се извисява комунистическият символ на отнетата насилствено българска свобода – Альоша. Но паметникът на българския демократ, опълчил се срещу червената диктатура, отново лежи разбит на парчета на земята.

Яростна постъпка на страхливци и национални предатели!

Дори разбит на парчета обаче, Никола Петков ще продължи да бъде вдъхновяващ исторически образ и любим герой на поколения български демократи, докато БКП ще остане в паметта като партия, предложила България за 16-та република на СССР, а БСП – като платените креатури на Кремъл в днешна България.

Защото политическата памет на нацията съхранява достойните образи като носители на традицията, духа и силата на българския дух, а комунистите във всичките им политически варианти си остават предатели и продажници и преди, и след 1989г. Толкова години след края на Студената война, в която демокрацията победи комунизма, в България наследниците им и днес са тръгнали на поход към властта. С вандалския си акт, поругавайки паметта на Никола Петков, те ярко илюстрират какво би станало, ако допуснем бившите комунисти и агенти на ДС да овладеят държавата.

С цялата си сила и воля ние от БЗНС категорично ще се противопоставим срещу това в името на българската памет, в името на българската свобода, в името на демокрацията.