Бивша чалга певица оставя без заплата 1660 души в ”Напоителни системи”

Снежина Динева е освободена на 9 юни тази година от длъжност като директор на държавната фирма ”Напоителни системи”. След прекратяване на дейността не се упражняват никакви права и задължения, но след тази дата, въпросната Динева блокира електронния си подпис и това оставя в опасност изплащането на ДДС, осигуровки и заплати. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на служебния министър на земеделието проф. Христо Бозуков.

Министърът изрази огромното си недоволство като подчерта, че прежде управляващите може да жалят решение в съда, но не може да мислят за собствените си интереси. Беше изразено и учудване, че  с тези си действия е възможно "да вкарат едва ли не "Напоителни системи" в несъстоятелност".

 

Новият изпълнителен директор подчерта, че сега е поливният сезон и решаващо да се осигури вода за поливни нужди. Той сподели притесненията на земеделски производители с вече предплатени договори по отношение на тази  услуга. Изрази и готовност да решава проблемите без персонализиране.

 

От доклада на новия началник на югозападното горско предприятие става ясно, че вместо дължими суми "Напоителни системи" им предлагат три язовира, един ВЕЦ и две почивни станции, за което министрите от предното правителство Порожанов и Танева са написали - "Не възразявам".

 

Припомняме ви, че бившата чалга певица Нена (Снежина Динева) бе освободена от длъжност заради редица нередности, включително ремонта на кола на майка ѝ срещу 2800 лева от касата на "Напоителни системи".

https://frognews.bg/novini/bivsha-chalga-pevitsa-ostavia-bez-zaplata-bli...