Бивш шеф на MI6: Вместо с преврат, Путин ще бъде отстранен с вкарване в санаториум през 2023

„Руският президент Владимир Путин ще отиде догодина в санаториум, от който няма да си тръгне като лидер на Русия.“ – такава рискова прогноза направи бившият ръководител на британското разузнаване MI6 сър Ричард Диърлав, цитиран от „Ню Йорк пост“.

Диърлав направи прогнозата си в разговор в последната емисия на подкаста „Едно решение“, където е ко-водещ.

„Сега ще поема риск. Аз мисля, че той ще си замине през 2023. Вероятно ще отиде в санаториум, от който няма да си тръгне като лидер на Русия."

Вкарването на Путин в медицински център би било "елегантна" алтернатива на преврата, добави Диърлав, който беше начело на британското разузнаване от 1999 до 2004. Той допълни, че Москва все още няма план за това кой ще наследи Путин на поста, но личното му мнение еь че настоящият секретар на съвета за сигурност Николай Патрушев ще вземе ситуацията под свой контрол. 

Малко по-рано бившият офицер от британското разузнаване Кристофър Стийл, който в миналото е оглавявал офиса на MI6 за Русия, предостави информация за здравето на Владимир Путин. По думите му, се налагало руският президент да бъде постоянно в под лекарско наблюдение и се случвало „да не може да участва във важни срещи, без да се налага да прави почивки за лечение “.

Медиите съобщиха и за операция за изваждане на течност от коремната кухина на руския президент преди дни.

https://offnews.bg/sviat/bivsh-shef-na-mi6-vmesto-s-prevrat-putin-shte-b...