Бимбалов: Не си правете илюзии, МОЧА няма да бъде преместен

Паметникът на Съветската армия не е важен в момента. Въпросът е защо тази пушилка се вдига в момента. Ако някой си мисли, че този паметник ще бъде демонтиран сега, жестоко се лъже. Решението на Общинския съвет трябва да мине през Областния управител. Знаем кой е този човек. Той няма да го направи в момента. Това се прави целенасочено, за да се премести важната тема за това какво се случва с корупцията, с магистралите, със списъка “Магнитски” и Владислав Горанов.

Това заяви пред bTV рекламистът Радослав Бимбалов по повод решението на Столичния общински съвет Паметникът на Съветската армия да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство. Решението предизвика протести в защита на МОЧА. 

Според Бимбалов България "категорично е закъсняла" във вземането на това решение. 

"Няма по-висок паметник на Съветската армия в Източна Европа. Той е висок 47 метра. Паметникът на Шипка е висок 37 метра. Този в памет на Левски е висок 13 метра", коментира още Бимбалов. 

Според доц. Иво Инджов решението за преместването на паметника е неправилно, а освен това в момента не е редно темата да се поставя на фокус, защото по този начин се изместват важните въпроси, свързани с борбата с корупцията. 

"Паметникът не трябва да се маха, но трябва да бъде създадена около него среда, която да указва ясно кога е създаден този паметник, да е ясна епохата, влиянието му за историческото развитие на България. Трябва да бъде съхранена паметта. Война на паметниците в този важен момент не трябва да има, защото се отклонява вниманието от важни теми като борбата с корупцията, реформите в здравеопазването", допълни доц. Инджов. 

Според него темата трябва да бъде оставена за "по-спокойни времена", защото преместването на МОЧА в момента ще увеличи една от линиите на конфронтации. 

https://frognews.bg/novini/bimbalov-pravete-iliuzii-mocha-niama-bade-pre...