Бойко взима черното тото

Бойко взима черното тотоБойко Борисов иска да сложи ръка върху чер¬ното тото твърдят пред „Гале¬рия“ отлично информирани източници. Спо¬ред тях премиерът затова се заиграва с футболните клу-бове, а напоследък с лекота ги прераз¬пределя на различни бизнесмени, които по един или друг начин са зависими от него.

Източниците на „Галерия“ са категорични, че през изминалите години черното тото е движено основно от Коце Маца и Коко Динев. Разривът настъпил, след като Коце Маца взел милиони от азиатските залагания, но не дал нито стотинка от тях нито на Коко Динев, нито на Иво Тонев. Това ускорило намесата на Борисов. След като той слага под контрол и този бизнес, нищо вече няма да е същото, предричат запознати.

Последно Борисов прехвърли пловдивския „Локомотив“ на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Оказа се, че бившите собственици на клуба - Галя Топалова и Коко Динев, са оставили дългове за 3-4 млв. лева.

Собственикът на аптеки Марешки дори не си помисли да се разсърди. От друга страна, според източниците на „Галерия“ и той няма да остане съвсем с празни ръце. Вече му е обещано, че като компенсация ще спечели няколко търга за доставки на лекарства на многопро- филни болници.

Бойко взима черното тотоДосега четири от елитните клубове са напълно контролирани от Борисов, обясняват източниците на „Галерия“. Банкерът Цветан Василев пое „Ботев“ (Пловдив). „Левски“ е под контрола на Иво Тонев, който е назначен от Борисов. Преди да стане активист на ГЕРБ, Тонев е известен като спаринг партньор на Борисов в картите и тениса. Двамата са близки още от времето, когато днешният премиер е главен секретар на МВР. В онези години Тонев работи при Николай Гигов като изпълнителен директор на „Локомотив“ (Пловдив).

След това от 2007 до 2012 г. той стана общински съветник в София от групата на ГЕРБ.

Бойко взима черното тотоНа местните избори през октомври миналата година беше избран за втори път като съветник от Бойковата партия. Дори оглави и за втори мандат Комисията за младежта и спорта към Сто-личния общински съвет. Напусна обаче веднага след като Бойко го насочи към „Левски“. Освен това Иво Тонев е шеф на управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Според мнозина това е пълен абсурд - да е едновременно шеф на тотото и изпълнителен директор на „Левски“. Такова „съвместителство“ не би могло да се случи никъде по света, защото, най-малкото, ще породи съмнения около финансирането на въпросния футболен клуб. В България обаче номерът минава, щом се отнася за кадри на ГЕРБ.

ЦСКА също скоро ще бъде тотално контролиран от Борисов. Там той изпраща най-верния си васал - етрополския депутат Емил Димитров. Това също е много любопитно „назначение“, защото в момента Емил Димитров е президент на отбора „Чавдар“ от Етрополе. Както „Галерия“ първа написа, би- стришките тигри на Бойко и „Чавдар“ ползваха правителствения самолет като частно такси по каприза на Борисов. На него му се доиграло футбол на 21 юли, докато скучаел в правителствената резиденция „Евксиноград“, и се разпоредил да ги докарат със самолета. След това верният Емил Димитров зае героична поза, като обясни пред телевизионните камери, че той лично щял да плати полета. Няма съмнение, че премиерът винаги ще може да разчита на толкова верен човек начело на ЦСКА.

Бойко взима черното тотоДруг личен премиерски отбор е „Лудогорец“ (Разград) с президент милионера Кирил Домусчиев. Според запознати след мистериозното изчезване на Братя Галеви към Лудогорието е изместена голяма част от нелегалното производство на синтетични опиати. Неслучайно от телевизионните реклами напоследък изчезнаха хапчетата на един голям фармацевтичен комбинат. В същото време в Разград запознати казват, че се усеща известно бизнес съживяване. Отборът на „Лудогорец“ стана шампион, сдоби се с чисто нова база, подобаващо наречена Гнездо на орли“

При откриването й отборът изигра мач, завършил наравно, 6:6, с премиер- ския „Витоша“ (Бистрица).

Бойко взима черното тотоПрезидентът на „Лу- догорец“ Кирил Домус- чиев също е интересна личност. Преди години е съдружник с разстреляния през 2007 г. кюстендилски бизнесмен Александър Тасев, който приживе не криеше, че е много близък до ВИС. Братя Домусчиеви днес са едни от сериозните спонсори на ГЕРБ и лични приятели на Борисов.

Освен да сложи ред в черното тото, премиерът имал и друга важна цел при заиграването с футболните клубове. Тя била да сложи под контрол агитките нафеновете.

Най-големият резил да бъде наруган и освиркан публично, Борисов изживя точно на стадионите. Сега задачата да се овладеят агитките вече не опира само до егото, защото наближават избори и не е без значение кой владее феновете, които ще застанат пред урните.

Едва ли премиерът е забравил онзи плакат „Борисов. Дрога. Избори“, който се вееше на трибуните на националния стадион на 9 септември 2011 т. по време на благотворителния мач на звездите.

След това при откриването на стадиона на „Лудогорец“ в Разград агитката на „Левски“ мощно освирка премиера и скандира възможно най-тежки обиди.

Бойко взима черното тотоГоляма част от агитката на „сините“ е съставена от младежи от „Люлин“ и техен предводител до неотдавна беше Христо Вартерян-Исуса, известен столичен наркодилър от бандата на Христофорос Аманатидис-Таки. Това са момчета, които не се спират пред нищо и имат огромно влияние над своите връстници. Борисов затова бърза да ги постави под свой контрол.

в.“Галерия“