Бойко Ноев: Гешев и Борисов са покровители на руските интереси в България

https://fakti.bg/bulgaria/651465-boiko-noev-geshev-i-borisov-sa-pokrovit...

"Гешев трябва да бъде подложен на проверка за надеждност по силата на Закона за защита на класифицираната информация и разследван", посочи бившият министър на отбраната

Бойко Ноев: Гешев и Борисов са покровители на руските интереси в България - 1
Кадър: Денят с Веселин Дремджиев
 

"Дипломатическите усилия за предотвратяване на агресия на Кремъл в Украйна ескалират".

Това каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+.

"Мисията на Макрон в Москва носи рискове за политическото му бъдеще, тъй като се търси невъзможния компромис между от една страна, принципите на изграждане на съюзите на демократичния свят и от друга - на стратегическите цели на Кремъл да възстанови колкото е възможно от бившата империя на Съветския съюз", посочи още той.

"България стои нестабилно на този фон, поради силното влияние на Русия, чрез петата колона в България. Признаци за това са не само колебливите реакции около усилията на НАТО да укрепи източните си граници. Сред тях са и енергийната зависимост, и прикриването от изпълнителната власт на Борисов и неговия антураж, както и от прокуратурата на Цацаров и Гешев на терористичните действия на руските спец. служби в България - взривовете в оръжейни заводи, българския "Новичок" и други", каза Ноев.

"Гешев и Борисов са покровители на руските интереси в България. Гешев трябва да бъде подложен на проверка за надеждност по силата на Закона за защита на класифицираната информация и разследван. Лидерите на четворната коалиция трябва да подкрепят усилията на правителството и премиера в борбата с мафията и да променят ЗЗКИ, с което да бъде свален чадъра на недосегаемост на Гешев", категоричен беше той.

Целия разговор можете да гледате във видеото: