Бойко хареса Ирена Соколова за вицепрезидент

Премиерът се спрял на хубавицата от Перник заради гласа и активността й

Депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова е кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ, научи „Всеки ден". Блондинката от Перник, която е завъртяла главата на не един и двама народни избраници, лично се похвалила наскоро пред структурите на управляващата партия, въпреки че лично премиерът Бойко Борисов я заклел да не казва на никого.

Всъщност предложението блондинката да бъде номинирана за вице държавен глава дошло още преди 2 месеца и не от него, а от шефа на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Министър-председателят пък я харесвал освен заради безупречната й визия, и заради мекия й глас и дипломатичността, с която борави с партийните дела. По наша информация 45-годишната Соколова е спечелила доверието и с работата си като областен управител, т.е. заради умението й да говори не само със законодателните термини, но и с местната власт.

Според запознати Борисов вече е наясно кого издига и за държавен глава, но е споделил информацията само в много тесен кръг вътре в ГЕРБ, не и сред коалиционните партньори на управляващата партия. Междувременно вчера се потвърди информацията, която „Всеки ден" първи съобщи още преди няколко седмици - че най-вероятният кандидат за вицепрезидент на вече номинирания от БСП и АБВ ген. Румен Радев, е Илияна Йотова. Освен че евродепутатката има внушителен брой гласове от вътрешнопартийното допитване, тя е била харесана и от бившия командир на Военновъздушните сили.

Дали хората на Георги Първанов обаче няма да натиснат за техен представител, не е ясно. По наша информация там продължава да се обсъжда фигурата на шефа на отбранителната комисия в Народното събрание ген. Михо Михов. Ако това се случи, левицата ще излезе обединена в кампанията преди изборите, но с много офанзивно-войнски представители.

http://www.vsekiden.com/