Борисов и реформаторите ще обсъдят президентския вот

Премиерът и реформаторите във властта ще обсъждат днес приоритетите управляващата коалиция и президентския вот. Евентуалното издигане на лидера на ГЕРБ за президент може да промени сериозно политическата обстановка в страната и намеренията на РБ.

Официално ще бъдат обсъдени приоритетите на управляващата коалиция за новия политически сезон и работата на мнозинството в парламента на срещата между премиера Бойко Борисов и лидерите на партиите от Реформаторския блок на срещата в Министерски съвет. Покана са получили председателите на всички партии от блока. През последните седмици имаше разминаване в позиците по външната политика между ГЕРБ и РБ. Първо блокът излезе с декларация, която осъди предаването на поискания от Турция Абдулах Бююк от МВР. От страна на ДСБ бяха отправени остри критики по повод посещението на премиера в Турция миналата седмица.

На срещата има вероятност ГЕРБ да предложи възможността за обща президентска двойка на РБ. Намерения за това има отдавна, но вътрешните раздори в РБ, както и нежеланието на част от ръководството на ГЕРБ за сътрудничество спираха по-сериозни разговори в тази насока.

http://frognews.bg/