Борисов: Никога вече няма да съм премиер

Никога вече няма да бъда премиер, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на актива на ГЕРБ в Плевен.

Според него медиите в България криели, че сме обеднели 4 пъти.

"Всеки ден от пълните зали призовавам президента Радев да покаже финансовото състояние на държавата, да разберем какво имаме в портфейла си като нация. Не сме в рецесия само заради войната в Украйна. Бюджетът ни се пълни само от оръжейните ни заводи и затова, че сме най-голям износител на ток, но спре ли войната - край", каза Борисов.

Според него България е била водеща на Балканите по време на управлението му.

Борисов защити за пореден път скандалните инхаус процедури.

 
 

"Ако бяхме ние, магистрала Хемус вече щеше да е подминала Плевен, да сме стигнали до Велико Търново. Ако Хемус беше лесна за построяване, Тодор Живков нямаше да я направи само до Правец. Единственият начин за по-бърз процес в изграждането на тази жизненоважна магистрала бяха инхаус процедурите, разрешени от Европейската комисия, за да наваксаме 1300-годишното закъснение на строителството на инфраструктурата тук. Римските пътища са минавали оттук, оттогава няма. Затова сме го правили - за да стане бързо и да спрем обезлюдяването и обедняването в тази част на България, защото вие сте 3 пъти по-бедни в сравнение с Южна България", каза лидерът на ГЕРБ.

От думите на бившия трижди премиер се разбра, че "трън в петата" му не е основният политически конкурент - коалицията ПП-ДБ, а министърът на регионалното развитие Иван Шишков, който се намесвал в предизборната кампания.

"Пуснеш бТВ - Шишков. Снощи по Нова телевизия - пак Шишков. Един красив, обаятелен, страшен интерес на медиите към него и нито един важен журналистически въпрос! Дал ли е аванс от 105 млн. лв. на фирмата на Велико Желев, след като е лоша? Срамота е, служебните министри участват активно в предизборната кампания и взимат страна! Обаятелният, но непостроил нищо Шишков, е разплатил 1.5 млрд. лв. А в същото време пътищата ни са разбити и строшени, от 2 години неподдържани. Шишков им играе ролята на бухалка. Те ще се крият и ще карат служебните министри да бият по нас. Да продължават", каза Борисов.

Според Борисов ако ГЕРБ е първа политическа сила, партията ще е длъжна да състави правителство.

"Тези 6 обединени партии (б. ред. - има предвид коалицията ПП-ДБ) са в изолация, никой не ги иска. Ако те признаят грешките си, така както ние, не манипулират и не обиждат, може да проведем разговор за експертен кабинет. Надявам се и призовавам за разум в политическата ни класа", каза още той.

https://offnews.bg/politika/borisov-nikoga-veche-niama-da-sam-premier-79...

Коментар "Под лупа" : С онова чекмедже не му се налага и да бъде пак премиер ...