Борисов няма шанс. Гешев ще падне, а този път Пеевски и Доган ще бъдат неутрализирани за дълго.

Илиян Василев

Ето ви от менюто на деня за опитомяване на протестите и реверсиране на ситуацията.
Борисов се нервира, че не може да се върне от Брюксел с триумфална новина за "осигурените" 15 милиарда евро, което в пиар вариант трябва да звучи нещо като - докато вие протестирате, аз печеля пари за народа.
Кошлуков праща Явор Дачков да развива тезите, че най-голямата опасност на протестите е те да увеличат популярността и депутатите на десните партии и особено на ДБ и Христо Иванов. Пеевски и Борисов са паникьосват от тази възможност, за това стане, седне премиерът все с Христо Иванов се бори в кошмарите си.
Третата линия е пускането на всякакъв фейк за "отровното трио" - и то през анонимни сайтове, в класическата схема, препечатваме източника. И през цялото време разчитат на това да се разделят и да насъскват един срещу друг протестиращите.
Всуе, уроците са научени. Както многократно към казвал - имате работа с хора, които знаят почти всеки ход на задкулисието и могат да го предугадят.
Младите повярваха на възможността да променят Системата.
А ние от "зрялата възраст" имаме последна възможност да поправиме счупеното по време на прехода и да изгоним търговците от Храма.
Най-голямата сила на Системата, фантомните центрове на властта, стана нейната най-голяма слабост. Каквото и да правите - протестите няма да спрат. Борисов няма шанс. Гешев ще падне, а този път Пеевски и Доган ще бъдат неутрализирани за дълго.
А това означава края на Модела на Прехода, така както беше замислен от Луканов, Лилов, генералите и разбира се Кремъл.
Бай, бай, бай.
И не ме заплашвайте, не ми пука.

Фейсбук