Борисов се скара на Ананиев: Не било честно да се губи време с втория мандат

"На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат, затова какво му дошло и го казал - когато говорите нещо, мерете си приказките и обяснявайте."

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се скара на бившия здравен и финансов министър Кирил Ананиев, който по-рано днес в ефира на БНТ заяви, че партията може и да подкрепи втори мандат на ПП, но няма да участва във властта.

Според Борисов не било честно да се говори за втори и трети мандат, защото с това щяло само да се губи време. По думите му няма смисъл от правeне на опити за съставяне на правителство на малцинството, което нямало да бъде подкрепено.

Той смята, че зимата ще е тежка и тя ще може да бъде преодоляна само с "коалиция на националното съгласие". Борисов заяви, че ПП са оставили икономически хаос и заради това отказали разговорите с Плевнелиев и Паси.

"Ако двете най-големи партии не могат да поемат отговорност, няма как да има стабилност. В името на държавата сме готови на всякакви компромиси."

 

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС проведе среща в централата на партията, която бе излъчвана на живо. На нея Борисов съобщи, че партията държи Росен Желязков да бъде избран за председател на парламента, а за зам.-председател ще предложат Росица Кирова.

Той бе категоричен, че няма да отстъпят от кандидатурата на Желязков:

"Това е все едно да гласуваш за ГЕРБ, а да получиш ПП", лаконичен бе той.

В края на импровизирания брифинг Борисов поиска бюджетът от 2022 г. да бъде удължен за догодина. Според него това е нужно, защото сега партиите дават неизпълними обещания, за които няма пари. 

"Партиите продължават да се държат като в предизборна кампания. Всички обещават неща, които не могат да изпълнят. Хората се объркват и мислят, че това което им се говори от неговите ръководители, е вярно", добавя той.

Лидерът на ГЕРБ обаче също влезе в наддаването за бюджета:

"И понеже си играем кой най-много ще увеличи, то от ГЕРБ-СДС предлагаме 30% увеличение на доходите и пенсиите. От къде пари ли - от там, където и Асен Василев ги взе!"

https://offnews.bg/politika/borisov-se-skara-na-ananiev-ne-bilo-chestno-...