Борисов ще е кандидат за президент, но след 5 години

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, но на изборите след 5 години. 

"Ще се кандидатирам, ще съм на възраст, когато съм дал много в изпълнителната власт, заради играта, за да участвам," каза Борисов по бТВ. Той коментира думите на кандидата на БСП ген. Румен Радев, който вчера заяви, че ще спечели срещу Борисов на предстоящия през ноември вот. Радев прекрасно го знае (че Борисов няма да участва), затова е бабаит, каза Борисов.

ГЕРБ ще обяви кандидата си на 2 октомври. 

„И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът”, заяви Бойко Борисов по повод множеството критики, отправени срещу него за срещите му с турския премиер Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Ердоган.

„С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения”, допълни Борисов. Той каза, че не се припознава в образа на куриер, говорител или пощенски гълъб. „Това може само някой идиот да го каже – нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат”, дава пример премиерът.

„Сигурно и 100% от хората са недоволни от Турция, но ако зададем два въпроса на тези хора – искаме ли война с Турция? Имаме вече ограда – ако дойдат стотици хиляди на тази ограда, ще издържи ли? Ще стреляме ли по тези хора? Тогава ще дойдат неправителствени организации и ще трябва да ги пуснем да преминат”, коментира ситуацията премиерът.

„Какво казват турските колеги – ние вече години наред издържаме и храним над 3 млн. бежанци. До този момент Европа е дала нищожни пари, ние изнемогваме с това, вие какво ще направите в общата солидарност? Естествено, че в мое лице виждат един от лидерите на Европейския съвет”, каза Борисов.

По думите на премиерът на един ден път от България се водят истински военни действия от няколко армии. 

Страната ни ще получава финансиране наравно с Гърция за справянето с бежанската криза
„И аз искам ако може Австрия, Германия и Франция да са ми съседи”, допълни Борисов.

„Вече най-много ме дразни изречението „България не е сама”. Пари, техника, хора – това ни трябва в момента”, допълни Борисов. Той определи себе си като човек на действията. „Над 108 млн. евро са влезли в България по линия на границата, искам да имаме в пъти повече по линия на техника”, допълни той. 

http://offnews.bg/