Братя Бобокови: Бойко Борисов е абсолютен лъжец и манипулатор

От бизнес за милиони двамата братя се сдобиха със свобода за милиони

 

Ужасяващи са условията в ареста, няма светлина, няма възможност за движение. Така започна разказа си пред bTV Атанас Бобоков след 6-месечен престой в ареста. Цената на свободата му е рекордната за България гаранция от 2 милиона лева. Той се появи за първи път заедно с брат си Пламен Бобоков. Двамата са обвиняеми по разследване на специализираната прокуратура за внос на опасни отпадъци.

Бобоков е бил на специален режим на охрана по препоръка на Специализираната прокуратура. Всички са наясно какво се цели, намекна Атанас Бобоков и допълни, че и други бизнесмени са репресирани по същата схема. Просто мъчат хората, за да покажат, че правят нещо, заключи бизнесменът и заяви, че ще търси правата си по съдебен ред заради условията, в които е бил държан. „Това е гавра. Специализираният съд може да си каже каквото си иска и работата е там, че няма контрол“, коментира Атанас Бобоков.

„Ще направя фондация, която да се занимава с това да защитава правата на арестантите и затворниците. Третират ги като измет и Министерството на правосъдието дава едни справки на Европейския съюз, които са една пълна лъжа“, заяви Атанас Бобоков.

В отговор на въпрос от водещата Пламен Бобоков потвърди, че е имал комуникация с президента, но не и от телефона, визиран от прокуратурата, което води до мисълта, че е бил подслушван Румен Радев, а не той. В нормалния бизнес е нормално хората да си пишат есемеси с поздрави, в ненормалния бизнес трябва да питате сегашните управляващи, добави Плавен Бобоков.

Според него премиерът Бойко Борисов лъже и манипулира по отношение парите и златото в нощното му шкафче. На директен въпрос за какво лъже премиера, Бобоков даде пример с интервюто на Борисов пред ФАЦ. Всичко в това интервю е лъжа, включително и че нямало пари и кюлчета в шкафчетата му и че някой му ги бил сложил, обяви бизнесменът. „Начинът, по който се защитава, издава човека. Проблемът е, че живеем в страна лъжци“, заяви Бобоков.

На реплика на водещата, че говори общо, Пламен Бобоков отговори: „Не, не говоря общо. Всичко започна от прокуратурата. Има един триумвират, който управлява тази държава – Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са неверни твърдения за мен и брат ми в това писмо до комисията ЛИБЕ, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже – посочил , че сме придобили имуществото си по престъпен начин, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те много добре го знаят“, посочи Пламен Бобоков.

Бизнесмените намесиха и името на Христо Ковачки и други фирми, зад които стоят лица, близки до Борисов по казуса с вноса на боклук у нас.

„Борисов страда от болезнено чувство за страх, изпитва страх и ужас, че е възможно всичко, което е причинил на хората, да му се върне. Мисля, че си е въобразил – Божков, Бобокови, а тук… изплува името на Радев, значи Радев ръководи всичко…“, посочи още Пламен Бобоков.

Той отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобно. Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материала по този повод, е много лесно да я намери – в „Митници“, в „Околна среда“, каза Атанас Бобоков.

Никога не сме се занимавали с боклуци за горене. Даваме работа н 2000 души. Имаме 12 завода в 10 държави, коментира брат му Пламен Бобоков. Гаранциите са платени по сметки. Така плаща истинският бизнес, заключи той.

https://www.big5.bg/2020/11/29/%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%8f-%d0%b1%d0%...